0
    681
    biscuit
    biscuit
    biscuit

    Biscuit

      ,

    april 14, 2015

    Bewaren
    Het beste is om het biscuit een dag van te voren te bakken. Wanneer het goed is afgekoeld, is het makkelijker te snijden. Bakkers leggen biscuittaarten altijd eerst in de vriezer. Dan is het nog makkelijker te snijden en het komt de smaak ten goede.

    In de vriezer is een biscuit luchtdicht verpakt ongeveer 3 maanden houdbaar. Buiten de vriezer ongeveer een week.

    • Voorbereiding: 40 min
    • Bereiding: 30 min

    Ingrediënten

    1 ei

    30 g suiker

    30 g bloem

    snufje zout

    Instructies

    1Leg de eieren 10 minuten in een kom met heet water. Daarna met zout en suiker in een kom op de hoogste snelheid mixen. Het beslag moet er heel licht geel uitzien en als lobbige slagroom aanvoelen.

    2Schep de bloem met een spatel door het beslag. Doe het in de vorm (gebruik bakpapier voor een mooi strak resultaat) en plaats de vorm in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Gebruik een mixer en een spatel. Vervang 5 g bloem door 5 g cacao voor een chocolade variant.

    Tip: Zorg er tijdens het mixen voor dat de gardes niet helemaal onder het beslag komen, zodat er voldoende lucht in geslagen kan worden.

     

    Hoeveelheid
    Voor verschillende bakvormen heb je verschillende hoeveelheden nodig. Vermenigvuldig bovenstaand recept met de juiste waarde. Dat doe je als volgt:
    Vul je bakvorm met water. Giet het water in een maatbeker en reken zo uit hoeveel liter inhoud jouw bakvorm heeft. Per liter heb je 3x bovenstaand recept nodig.

    Diameter 10 cm 15 cm 20 cm 25 cm 30 cm
    Eieren 2 3 4 6 7
    Baktijd 30 min. 30 min. 40 min. 40 min. 50 min.
    Fondant 300 gr 450 gr 500 gr 750 gr 1000 gr
    Afsmeren 100 gr 300 gr 400 gr 600 gr 850 gr

     

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.