0
    356
    appel-dadel-noten cake
    appel-dadel-noten cake
    appel-dadel-noten cake

    Appel-dadel-noten cake

      , ,

    maart 19, 2018

    Appels, dadels & noten... ook veganistisch door de boter uit dit recept te vervangen voor kokosolie!

    Fotografie en recept: Anke Nederkoorn, MadeByAnke

    • Voorbereiding: 20 min
    • Bereiding: 30 min

    Ingrediënten

    200 g gemengde noten

    300 g dadels

    4 el boter

    1 kg appels (Jonagold)

    2 el suiker

    sap van een limoen

    kaneel

    1 el honing

    Instructies

    1Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier. Hak de noten en dadels in kleine stukjes. Vermeng 120 g noten en dadels met 3 el zachte boter. Verdeel het deeg in de springvorm. Druk dit goed aan en vorm een opstaande rand van 3 cm. Laat de bodem een uur in de koelkast rusten, zodat de bodem stevig wordt.

    2Snijd de appels in stukjes. Vermeng de stukjes met limoensap, suiker en kaneel. Verdeel het mengsel in een hittebestendige schaal. Gaar de appels 30 minuten in de oven.

    3Rooster 80 g gehakte noten met 1 el boter en honing in een pan. Verdeel de appels over de bodem. Strooi de noten over de appelstukjes. Laat de cake gedurende een nacht stevig worden in de koelkast.

    Gebruik een springvorm van (Ø 20 cm).

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.