appel-dadel-noten cake
appel-dadel-noten cake

Appel-dadel-noten cake

  , ,

maart 19, 2018

Appels, dadels & noten... ook veganistisch door de boter uit dit recept te vervangen voor kokosolie!

Fotografie en recept: Anke Nederkoorn, MadeByAnke

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins

Ingrediënten

200 g gemengde noten

300 g dadels

4 el boter

1 kg appels (Jonagold)

2 el suiker

sap van een limoen

kaneel

1 el honing

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier. Hak de noten en dadels in kleine stukjes. Vermeng 120 g noten en dadels met 3 el zachte boter. Verdeel het deeg in de springvorm. Druk dit goed aan en vorm een opstaande rand van 3 cm. Laat de bodem een uur in de koelkast rusten, zodat de bodem stevig wordt.

2Snijd de appels in stukjes. Vermeng de stukjes met limoensap, suiker en kaneel. Verdeel het mengsel in een hittebestendige schaal. Gaar de appels 30 minuten in de oven.

3Rooster 80 g gehakte noten met 1 el boter en honing in een pan. Verdeel de appels over de bodem. Strooi de noten over de appelstukjes. Laat de cake gedurende een nacht stevig worden in de koelkast.

Gebruik een springvorm van (Ø 20 cm).

00:00

4 Reviews

Redactie

december 6, 2021

Wat leuk dat je zelf iets hebt toegevoegd aan het recept! Het klinkt heel lekker.

ellen

december 6, 2021

Gemaakt: Heb geraspte sinaasappelschil en een paar druppels etherische sinaasappelolie aan het dadel notenmengsel toegevoegd voor een lekker bittertje.
in 1 woord: HEERLIJK!

Hannah

oktober 27, 2021

Heerlijk!!! Wel eerst het recept lezen, ik had alle dadels en noten al door elkaar.. maakte overigens niet uit. Wat een smaak!! Ga ik zeker vaker maken

Regine Raemaekers

juli 1, 2020

Heerlijk. Ik maakte hem met kokosolie .. dan moet hij wel goed lang in de frigo
En ik gebruikte 300 dadels en 200 noten voor de bodem alleen al

All fields are required to submit a review.