Op vakantie met een taarthobby: IJsland

De zomervakantie loopt op z'n einde en ook wij zijn al weer een flinke poos terug van vakantie; deze zomer ben ik met mijn vriend naar IJsland gegaan. IJsland is werkelijk een prachtig land, waar veel te zien en te doen is, met een overweldigende natuur en het is wat mij betreft een ware aanrader.

1184

De vakanties zijn voor mij de laatste jaren echter behoorlijk verandert, tegenwoordig kan ik niet meer op vakantie zonder een ’taart-interesse’. Een deel hiervan is dat ik als op vakantie ben zeker in de supermarkten en taartwinkels moet snuffelen wat ze allemaal hebben aan taartspullen in de schappen. Taartwinkels heb ik in Reykjavik niet kunnen kunnen ontdekken, maar ik moet ook toegeven dat mijn IJslands tamelijk roestig is.

Supermarkten zijn echter wel geweldig; in tegenstelling tot mijn verwachting stonden ze vol met taartdecoratiespullen, hele schappen vol, allerlei dingen waar je in Nederland in een supermarkt toch niet zomaar tegenaan zou lopen, zoals kant-en-klare ingeblikte botercrème, vele soorten cupcakecaises, chocolade in roze en groen en ga zo maar door. Sinds mijn taarthobby breng ik dus veel meer tijd dan nodig door in supermarkten in het buitenland, gewoon uit nieuwsgierigheid voor de lokale taartspullen.

Naast taartspullen bekijken is er nog een ding wat ik standaard moet doen wanneer ik op vakantie ben, een lokale taartsoort proberen. Zoetigheid is in IJsland geen probleem om te verkrijgen, zoals we eerder al konden lezen in de blog over lekkers in IJsland, die in de jaargang 2010 in mjamtaart! verscheen. Tijdens een uitstapje op weg naar een enorme gletsjer in het midden van IJsland (Langjökull) greep ik mijn kans en bestelde (door middel van aanwijzen in de vitrine, had ik mijn roestige IJslands al genoemd?) ik een mooi stuk taart wat door zijn uiterlijk prijsgaf iets chocoladigs te zijn.

Eerlijk toegegeven, denk ik niet dat het echt inheems IJslands was achteraf. De smaak, een combinatie van heerlijke chocolade met sinaasappel, was erg verassend en fris, maar deed me nu niet meteen aan IJsland denken en was ook geen smaak die ik nog nooit eerder geproefd had. IJsland is wat mij betreft een echte aanrader, niet voor de taartspullen en dat is ook niet mijn eerste interesse op vakantie, maar toch vind ik het wel altijd leuk om daar op vakantie, in ieder geval iets, van mee te krijgen.

Ik hoop dat jullie ook zo’n fijne (taart-achtige) vakantie hebben gehad!

Liefs,

Eva Maria