Malika Bihimeden, winnares Kenwood actie!

Malika Bihimeden is een van de drie winnaars die de nieuwe Kenwood Chef Titanium mag gaan testen. We stellen haar graag aan je voor.

1243

“Ik ben blij je te kunnen feliciteren, want uit honderden inzendingen is jouw naam als een van de drie winnaars tevoorschijn gekomen!” Zo begon het mailtje dat ik onlangs ontving van MjamTaart, het magazine voor de taartliefhebber. Ik ben geselecteerd om samen met 2 andere hobbybakkers de nieuwe Chef Titanium van Kenwood uit te testen. Ik heb de mail wel 3 keer gelezen om er zeker van te zijn dat ik het wel goed begrepen had. Ja, het staat er toch echt, nog steeds. Ik mag dus binnenkort aan de slag om de nieuwe telg in de Kenwood familie uit te proberen. Ik vind het alvast heel erg spannend en kijk er ook enorm naar uit om mijn ervaringen en bevindingen over dit toestel met jullie te delen. Koken, en vooral bakken is mijn favoriete tijdverdrijf.

Ik hou van de geuren die zich door het huis verspreiden als er iets lekkers in de oven staat. Als het eindresultaat gelukt is en met smaak verorberd wordt door mijn huisgenoten (zoon van 7 en echtgenoot) of gasten dan geeft me dat erg veel voldoening. Aanvankelijk leerde ik mezelf bakken aan de hand van kookboeken en online recepten maar omdat ik me hierin toch iets meer wilde verdiepen, ben ik 3 jaar geleden samen met een vriendin gestart aan een avondopleiding Brood- en banketbakker. De modules Cakes & beslagen en Dessertkoekjes heb ik al met succes afgerond. Dit jaar is het de beurt aan de cursus Zachte luxe waarin onder andere sandwiches, krentenbrood en kerststollen aan bod komen.

Wanneer ik alle modules doorlopen heb, zou ik als bakker aan de slag kunnen maar dat is mijn ambitie niet. Het blijft bij een hobby. Momenteel is mijn trouwe helper in de keuken een Kenwood keukenrobot van meer dan 30 jaar oud. Hij stond al jaren werkloos bij mijn moeder in de kelder dus heb ik hem maar in beslag genomen. Tot nu toe doet hij nog steeds wat er van hem gevraagd wordt, zonder haperen. Ik ben erg benieuwd of de nieuwe Kenwood Chef Titanium mij ook zo goed gaat bevallen, maar ik ben er eigenlijk vrij zeker van dat ook deze keukenrobot mij niet zal teleurstellen. Nu is het spannend afwachten tot ik dit pareltje in januari in ontvangst mag nemen en ermee aan de bak mag gaan. Ik hou jullie zeker op de hoogte!