kreadoe

Of ik zin had om een dagje te komen bakken en laten proeven op de KreaDoe in de Jaarbeurs in Utrecht. In het Cupcake Theater, samen met MjamTaart, Cake, Bake & Love en FunCakes. Ik voelde me vereerd, dat Mjamtaart me daarvoor vroeg, maar gelijk vroeg ik me af of ik daar wel de juiste persoon voor was. Want, laten we eerlijk zijn, ik bak gewoon af en toe in mijn eigen keuken en schrijf weleens een blog. Kon ik dat wel…onder het oog van al die bezoekers bakken? In een vreemde oven…met een keukenrobot…zo anders dan mijn handmixertje?

Cupcake Theater….het lonkte wel. Klinkt zo vrolijk, vind je niet. Ik besloot in het diepe te springen, en zo stapte ik op donderdag 1 november ’s ochtends al vroeg in de intercity van Heerlen naar Utrecht. Twee uurtjes op de rails….KreaDoe…here I come!

Dit jaar was de KreaDoe groter dan ooit. Veel inspiratie, aanbiedingen en te gekke workshops voor al die creatieve mensen. En op het gebied van cupcakes en bakken kon je dus bij ons terecht.  Cake, Bake & Love stond met een grote stand waar je de mixen van FunCakes kon kopen die wij gebruikten bij het bakken en het laten proeven. Uiteraard hadden ze nog meer bij zich. En ze hadden aantrekkelijke beursaanbiedingen. Manuelle Bamberg van Cake, Bake & Love verzorgde de leuke workshops in het Cupcake Theater.

Workshops in het Cupcake Theater

Mensen konden zich onlinkreadoe workshope aanmelden voor de workshops. Maar er waren ook plaatsen vrijgehouden zodat mensen op de beurs bij het zien van al dit leuks, alsnog konden aanschuiven. Ik mocht ook meedoen bij de workshop met het olifantje.

Je deelde met je buur een bakje met tools om het boetseren te vergemakkelijken. Iedereen kreeg een zakje met fondant in de kleurtjes die noodzakelijk waren. Een potje lijm stond gereed om te gebruiken. Zelfs een zakje met aardappelzetmeel lag klaar om eventueel je werkplek mee te bestuiven om plakken van het fondant tegen te gaan. Aan alles was gedacht! De uitleg was goed te volgen, via het televisiescherm kon je op het

mijn olifantje na de workshop

werkblad van Manuelle meekijken. Zo werd datgene wat ze uitlegde ook heel zichtbaar. De docente werkte in een aangenaam tempo dat voor iedereen goed te volgen was. En na afloop verliet iedereen met een prachtig werkstukje het Cupcake Theater.

Kennismaken met de producten van FunCakes

Aan de “proeftafels” presenteerden we diverse bakmixen en toppings. Zo konden de bezoekers van de KreaDoe de producten proeven, wat erg gewaardeerd werd. Het zojuist geproefde kon men vervolgens bij Cake, Bake & Love kopen. Enthousiast zag ik mensen daar naar toe lopen.

Wat hadden we allemaal om te proeven?

De special edition Dark Chococake: Je mixt boter zalvig, en voegt de Dark Choco mix, eieren en een beetje water toe. De heerlijke geur toen de cake in de oven stond, lokte de bezoekers al naar onze stand. De ogen van de proevers gingen even dicht, zachtjes mmmm mompelend. Sommigen sloegen hun ogen naar de hemel…zalig. Deze FunCakes mix is een special edition en maar tijdelijk verkrijgbaar. Gelukkig had Cake, Bake & Love ruim voldoende van deze mix bij zich.

Nog een special edition… Limoncello Cake: Ook hier mix je roomboter met de cakemix en eieren tot een mooie homogene massa. De fruitstukjes en de knapperige parelsuiker in het beslag maken deze cake zo lekker. De cake was in no time verdwenen toen we hem op de presenteerschaal legden. Er werd zelfs naar gevraagd en dus bakten we met liefde nog meer. De verkoop van deze Limoncello Cake ging hard…op een gegeven moment stopten we met het serveren van deze aanrader, want anders moest Cake, Bake & Love misschien “niet meer op voorraad” verkopen bij hun stand. Gelukkig kun je het allemaal ook online bestellen.

Er zijn trouwens nog meer Special Editions te verkrijgen, maar we konden natuurlijk niet alles presenteren.

Dan hadden we nog de Red Velvet Cake: Veel bezoekers van de KreaDoe kenden het nog niet, dus des te leuker om te kunnen proeven. Anderen die de Red Velvet wel kenden, vonden deze zo zacht en luchtig van structuur. Bak je een Red Velvet Cake from scratch, dan weet je dat het een complex recept is, met veel ingrediënten waaronder karnemelk, azijn en baksoda. Met deze mix van FunCakes zet je een professionele Red Velvet op tafel in een handomdraai, want je hoeft enkel de mix te mengen met eieren, plantaardige olie en water.

Een Red Velvet Cake heeft een fluweelrode kleur met een rijke chocoladesmaak. Dat krijg je voor mekaar met deze FunCake mix. In mijn ogen niet alleen fluweel rood, maar ook fluweel zacht. Traditioneel wordt een Red Velvet met een cream cheese frosting gevuld en afgesmeerd. We hadden geen cream cheese frosting om te laten proeven, dus gaven we er een Enchanted Cream topping bij…serieus óók betoverend lekker.

Verder hadden we nog Biscuit Deluxe en Cupcakes om te proeven. En van de toppings presenteerden we de mix voor Buttercream… een geweldige basis voor diverse botercrème variaties, want je kunt eenvoudig een smaakstof (wij hadden een deel verrijkt met framboos) naar wens toevoegen, al smaakt hij naturel ook geweldig. En dan hadden we uiteraard nog de Enchanted cream, zoals ik al vertelde. Deze crème is, zoals de naam doet vermoeden betoverend lekker….en dat werd door alle proevende bezoekers ook zo ervaren.

FunCakes heeft ook smaakfondant in het assortiment en we mochten de smaken Mojito en Gin-Tonic laten proeven. Je moet echt eens op de website gaan kijken, wat dacht je bijvoorbeeld van Salted Caramel of Tiramisu. Geweldig toch!

De beleving

Het is natuurlijk lastig om met een blog jullie mee te nemen naar hoe je de KreaDoe beleeft. Maar als ik af ga op het enthousiasme van het publiek op deze 2e dag van de KreaDoe, de gezellige drukte met genoeg ruimte om bij elke stand voldoende “experience” op te doen….dan weet ik dat je dit niet wilt missen. En dan heb ik nog maar één dagje mee “beleeft”. Om de beleving te proeven (letterlijk én figuurlijk bij het Cupcake Theater) kan ik je alleen maar adviseren volgend jaar een bezoekje te wagen aan de KreaDoe. Vergeet dan vooral niet het Cupcake Theater te bezoeken dat dit jaar georganiseerd werd door MjamTaart en Cake, Bake & Love in samenwerking met hoofdsponsor Funcakes.

Tot de volgende keer!

Bianca