Griezelig lekkere cupcakes!

Toen oktober zijn intrede deed, verheugde ik me gelijk op de laatste dag van deze maand. Ik bladerde terug in mijn foto’s van andere jaren om te kijken wat ik ook alweer gemaakt had met Halloween. Jazeker, ik heb het over Halloween. Dé gelegenheid om iets te bakken dat er ook eng mag uitzien.

2611

Door Bianca Smeets- Normaal wil je niet dat je baksel er eng uitziet, want dan noem je het “mislukt”. Maar met Halloween màg het een beetje scheef en ongelijk zijn. Dat hoort dan gewoon zo. Verbazingwekkend hoe lelijk ineens mooi kan zijn.

En sinds een paar jaar komen ze hier ook langs de deur voor ‘Trick-or-Treat’. Een prachtige gelegenheid om iets te bakken. Zo rolden er spookjes, pompoentjes, zwarte katten en vleermuizen uit mijn oven. Koekjes natuurlijk. Mooie gelegenheid om te oefenen met Royal Icing, iets waarvan ik de kunst niet helemaal beheers. Maar met Halloween màg het wat minder strak zijn, dus geen gestress als het niet helemaal lukt. Ook waren er eens enge spinnen. Mini-cupcakes wel te verstaan. Wat een beetje hagelslag, M&M’s en stukjes dropveter al niet kunnen doen. Wat een priegelwerkje was dat overigens die dropveter-pootjes. Ik had me toen serieus verkeken hierop. Maar het eindresultaat was wel superleuk.

En dit jaar wilde ik cupcakes maken, met een oranje topping en daarop een heksenhoedje… niet heel origineel, weet ik… want ik had het idee met googelen gevonden. Er kwam echter een kink in mijn Halloween-bak-plan. Toen ik geen briefje in de bus kreeg wanneer de ‘Trick-or-Treat’-kinderen langs zouden komen, ging ik toch maar eens informeren… en teleurgesteld was ik toen bleek dat ze dit jaar niet zouden langs komen. Mijn hele plannetje viel in het water. Halloween is geen Halloween zonder een eigen baksel, waarbij je ongestraft foutjes tijdens het decoreren mag maken. Gelukkig was een nieuw doel snel gevonden: gewoon voor onszelf. En dan lekker samen met de kinderen de versiering doen. Dan maar geen heksenhoedjes.

En zo was mijn Halloween toch nog gered. Een vanille cakeje, met een vanillecrème on top. Gevuld met aardbeienjam. Als decoratie diverse snoepjes: Tikkels, snoepveters, Tic-tacs…. En voor een bloederig effect: aardbeiensaus! En wat waren ze griezelig lekker. We aten bijna onze vingers erbij op. Booh! Natuurlijk zijn deze griezelig lekkere cupcakes ook super leuk om te maken tijdens een griezelig kinderfeestje!