Metamorfose van een cupcakeje

van iets eenvoudigs iets speciaals maken

1923

Gisteren bakte ik wat cupcakes, om mijn kinderen wat lekkers mee naar school te kunnen geven. Gewoon naturel, zonder toef, zonder vulling… gewoon een eenvoudige cake. Makkelijk in de schooltas mee te nemen en vanzelfsprekend lekker. Deze keer beschrijf ik de metamorfose van een cupcakeje. Met een klein beetje meer aandacht van iets eenvoudigs iets speciaals maken. Iedereen kan het!

Er waren genoeg cupcakes, dus ’s avonds smikkelden we met z’n allen al wat op. Een cupcake behoeft niet veel toeters en bellen, dat ben je vast met me eens. Zo’n klein gebakje wordt echter heel bijzonder als je er iets meer aandacht aan schenkt. Laat ik dat eens doen met de resterende cupcakes.

 

In de verassingsdoos zaten ook leuke blauwe sprinkels (Dutch North Sea mix)… die pasten mooi bij de blauwe cupcake papiertjes waar ik de cupcakes in had gebakken. Ik had geen slagroom in huis, maar wel nog een pakje Klop Klop, dat doet het ook wel bedacht ik me. En als ik het nu eens in twee kleuren opspuit….ja, dat leek me wel wat. Kijk je mee?

met een klein beetje meer aandacht

Wat heb je nodig voor de metamorfose van een eenvoudig tot een weelderig cupcakeje? Uiteraard cupcakes. Dit mag volgens je eigen recept zijn, vanuit een mix of zelfs kant-en-klaar gekochte cupcakes als je dat wilt. Koop leuke cupcake caisses (er is zoveel leuks te krijgen, in allerlei thema’s en kleuren….) om je cakes in te bakken. Een zakje of potje met gezellige sprinkels en een beetje kleurstof. C’est tout!

Een tip die ik je kan meegegeven is wel dat je qua kleur alles een beetje op elkaar afstemt,  zo heb ik de kleur blauw doorgetrokken in het papiertje, deels in de toef laten terugkomen en de sprinkeltjes hebben een blauw kleurenpalet. Heb jij nu toevallig cupcakes gekocht, dan zit daar waarschijnlijk een standaard (minder gezellig?) cupcake vormpje om. Zet die dan in z’n geheel in een papiertje naar jouw keuze en het ziet er gelijk anders uit.

van eenvoudig naar weelderig

Voor mijn cupcakes gebruikte ik dus Klop-Klop, omdat ik dat nog in huis had, maar je kunt ook gewone slagroom gebruiken of een crème naar keuze. Ik wilde blauw en wit in mijn toefjes, dus ik maakte de helft van het zakje gewoon aan en in de andere helft voegde ik een beetje blauwe kleurstof toe…(Royal Blue van Wilton, mocht je geïnteresseerd zijn). Zowel het wit als het blauw op een stukje vershoudfolie leggen en dichtrollen. Leg de twee rolletjes tegen elkaar aan, knip aan één kant het uitstekende plastic folie af en steek ze samen in een spuitzak waar je spuitmondje 1M in gedaan hebt. Knijp nu voorzichtig in de spuitzak tot je ziet dat de twee kleuren mooi naast elkaar richting spuitmondje schuiven.

Spuit mooie toeven op je cupcakes en bestrooi ze met de gezellige sprinkels….en je eenvoudige cupcakes zijn veranderd in prachtige werkstukjes waar je kinderen, maar ook je bezoek enthousiast op zullen reageren. Vind je niet dat mijn blauwe cupcakes goed zouden passen bij een kraamfeestje? Dat vond ik ook al…. maar wij hebben ze gewoon op een doordeweekse dag, er was geen feestje, opgegeten. Omdat ik het leuk vond om je te laten zien hoe je van iets eenvoudigs iets speciaals kunt maken, zonder moeite, zonder speciale vaardigheden te bezitten…. iedereen kan het!

Tot de volgende keer!

Bianca

Bianca’s Bakery