test

  0
  bistrotaart
  bistrotaart

  Bistrotaart

    ,

  maart 13, 2016

  Je eigen, echte bistrotaart. Recept uit: ‘Een Appel per Dag‘, Keda Black

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 1 hr

  Ingrediënten

  150 g bloem

  1 snufje zout

  1 tl bakpoeder

  2 el melk

  1/2 losgeklopt ei

  25 g vanillesuiker

  75 g koude boter (+ extra om in te vetten)

  2 kg appels (Elstar, Golden Delicious of een mix van Reinette du Canada en Elstar)

  1 scheutje citroensap

  15 g suiker

  3 el appelgelei

  Aanwijzingen

  1Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote kom, maak in het midden een kuiltje en voeg de melk, het ei en de suiker toe. Meng alles en voeg in kleine stukjes gesneden boter toe en kneed het deeg snel. Laat het deeg indien mogelijk 1 uur op een koele plek rusten.

  3Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote kom, maak in het midden een kuiltje en voeg de melk, het ei en de suiker toe. Meng alles en voeg in kleine stukjes gesneden boter toe en kneed het deeg snel. Laat het deeg indien mogelijk 1 uur op een koele plek rusten.

  4Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij 4-5 appels (circa 900 gram) in blokjes. Verhit de appelblokjes in een steelpan met het citroensap en 1 eetlepel suiker in 15-20 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Pureer appelblokjes in een keukenmachine of wrijf ze door een passeerzeef en giet het appelmengsel over de taartbodem.

  5Schil de overige appels, snij ze doormidden, verwijder de klokhuizen en snij ze in dunne plakjes. Leg de plakjes elkaar overlappend in cirkels op het appelmengsel.

  6Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en bak de taart nog 35 minuten. Verhit de gelei of jam met 3 eetlepels water in een steelpan. Bestrijk er de taart mee zodra deze uit de oven komt.

  Nodig: een taartvorm (Ø 26 cm), bakpapier, blindbakbonen en een keukenmachine/passeerzeef.

  00:00

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.