0
  lemon curd pavlova
  lemon curd pavlova

  Lemon curd pavlova

    , ,

  maart 29, 2016

  Een heerlijk recept voor pavlova met meringue. Neem even de tijd, maar dan heb je ook wat! Het recept komt uit: ‘Pavlova & Meringue’, Lene Kundsen

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 1 hr 40 mins

  Ingrediënten

  6 eiwitten

  snufje zout

  420 g suiker

  120 ml citroensap

  100 g poedersuiker (gezeefd)

  lemon curd

  2 eieren

  5 eidooiers

  50 g boter

  2 el praliné

  Aanwijzingen

  1Verwarm de oven voor tot 100 °C.

  2Maak meringue voor de bodem. Klop met een elektrische mixer of in een keukenmachine de eiwitten met het zout stijf. Begin op lage snelheid en zet de mixer steeds een standje hoger. Voeg 2 tot 3 eetlepels kristalsuiker toe, blijf kloppen, en strooi vervolgens de rest van de suiker er in een straaltje bij. Voeg de druppels citroensap toe zodra de eiwitten goed stijf zijn (stijve pieken). Strooi de poedersuiker er in twee of drie keer bij (klop na elke toevoeging) en klop ten slotte nog 5 minuten.

  3Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hierop een rechthoek van 14 x 26 cm. Verdeel de meringue met de bolle kant van een lepel of een spatel in een 4 cm dikke laag over de rechthoek. Bak de meringuebodem 1½ uur in de oven. Laat hem afkoelen op een (taart)rooster.

  4Plaats voor de lemon curd een hittebestendige schaal of kom boven een pan met zacht kokend water (de bodem van de kom mag het water niet raken!). Doe de hele eieren, de eiwitten, de suiker, het citroensap en de stukjes boter in de schaal. Klop het mengsel af en toe met een garde. Na 20 minuten is het mengsel romig en glanzend. Kun je met de garde strepen trekken die niet bewegen, dan is het klaar. Zet de lemon curd zolang in de koelkast.

  5Maak de Italiaanse meringue voor bovenop de pavlova. Schep de meringue in een spuitzak. Verdeel een deel van de lemon curd over de gebakken meringuebodem (laat een smal randje vrij). Verdeel de Italiaanse meringue over de laag lemon curd in toefjes met een mooi puntje. Geef de meringuetoefjes een goudbruin kleurtje met behulp van een speciale crème brûlée-brander

  6Bestrooi de taart tot slot met de praline.

  Voor een pavlova van 14×26 cm. Gebruik een bakplaat met bakpapier, spuitzak met gladde spuitmond 20 mm en een crème brûlée-brander.

  00:00

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.