More Iced Flowers

Het eerste boek 'Squires Kitchen's Guide to Making Iced Flowers' heb ik gemist. Helaas kun je die online niet doorbladeren, dus die ga ik nog maar eens opzoeken. Ondanks een voor mij wat tegenvallende opvolger, ben ik wel nieuwsgierig geworden naar de projecten die dan in de eerste uitgave zullen staan.

1260

Door Evelien Keijer – Het redelijk kleine boek met harde kaft laat, zoals alle boeken van Squires Kitchen, eerst de basisprincipes zien van het maken van Royal icing en het bekleden van een taart. Pas daarna beginnen de projecten. De cover en de titel schepten bij mij hoge verwachtingen, maar de slechts tien projecten die erin staan maken die niet waar. Doordat het een tweede uitgave was, hoopte ik op bloemen, die wat lastiger te maken zijn. Volgens de inhoudsopgave worden er veertien bloemen in de projecten verwerkt, maar zelf tel ik de hulstblaadjes met rode bessen en gespoten bladeren niet mee als bloemen. Van de twaalf bloemen die dan overblijven, vind ik er vier echt leuk. Jammer.

Verder verwachte ik een boek vol met gespoten bloemen, zoals de ondertitel aangeeft. Maar ook dat blijkt niet het geval. Wel wordt er voor alle bloemen Royal icing gebruikt, maar een aantal wordt gemaakt met behulp van sjablonen in plaats van een spuitzak. Dat is trouwens wel een leuke techniek, die een heel ander resultaat geeft dan ik van Royal icing bloemen gewend ben.

Het spuiten van de Petunia’s met behulp van de 20131017_3163aanwijzingen is een fluitje van een cent. Binnen een mum van tijd is mijn spuitzak leeg en begin ik nog maar een keer opnieuw met een ander kleurtje. En omdat het zo gemakkelijk gaat, doe ik de Magnolia er ook nog even bij. Ook die blijkt heel goed te doen. Ideaal voor wie begint met Royal icing en ook eens wat anders wil, maar voor de gevorderde misschien toch iets te weinig uitdaging.


Titel: Squires Kitchen’s Guide to Making More Iced Flowers
Ondertitel: Decorative piped flowers for cakes, cookies and desserts
Auteur: Ceri DD Griffiths
Uitgever: B. Dutton Publishing Ltd.
ISBN: 978 1 905113 48 4
Aantal pagina’s: 112
Aantal recepten: 3
Aantal projecten: 10
Taal: Engels
Verkrijgbare talen:
Advies prijs: ₤12,99
Moeilijkheidsgraad: makkelijk