Mad About Macarons!

Het boek met harde kaft ziet er mooi en vrolijk uit. De inleiding maakt me meteen enthousiast. Als ik het basisrecept goed volg, moet het gaan lukken!

1866

Door Carina Piree – “De eerste 14 bladzijdes vertelt Jill gepassioneerd over hoe ze in aanraking is gekomen met het maken van macarons en er worden veel handige tips gegeven. Het leest heerlijk weg en ik word nog enthousiaster. Door de mooie foto’s beginnen mijn handen te jeuken om macarons te gaan maken.
Eerst maar eens boodschappen doen. Ik heb toch echt wel eieren, poedersuiker en gemalen amandelen nodig! De rest van de ingrediënten heb ik in huis om de vanille macarons te maken.

Wat ik zo goed vind aan dit boek is dat het basisrecept van de macarons heel goed wordt uitgelegd. Bij elke stap staat er een duidelijke foto, wat het voor mij toch wel weer wat makkelijker maakt. Ik heb goede hoop dat het gaat lukken en mocht dat dan toch niet het geval zijn, zijn er nog tips om de mislukte macarons in een gerecht te gebruiken. Echt super!
Er staat bij het recept dat je in totaal ongeveer 2 uur over het maken van de macarons doet. De eerste keer deed ik er wat langer over, maar dat lag vooral aan de droogtijd (voordat ze in de oven gaan) van de macarons als echt het bereiden ervan.

De vtest_favoriete dessertsanillemacarons waren goed gelukt en smaakte heerlijk! Ik vond ze echter niet hoog genoeg. Voor dit probleem (maar ook voor andere problemen) kon ik ook weer terecht in het boek. Achterin is namelijk een gedeelte ingericht voor oplossingen voor allerlei problemen. Er wordt ook een suggestie gegeven welke thee je het beste bij een bepaalde macaron kunt drinken en hier en daar vind je nog leuke anekdotes.

Ik heb ook nog andere recepten gemaakt, zoals chocolade macarons en sinaasappelmacarons. En elke keer ging het net weer een beetje gemakkelijker en beter. Er staan nog vele recepten op mijn ‘te doen-lijstje’. Jill heeft gelijk dat macarons verslavend zijn, zowel om te eten als te maken.
Het is een heel leuk geschreven en compleet boek met veel recepten, goede tips en mooie foto’s. Ik vind het boek helemaal geweldig en mijn familie en vrienden zijn daar ook erg blij mee!
Een echte aanrader dus!”


Titel: Mad about Macarons!
Auteur: Jill Colonna
Uitgever: Good Cook Publishing
ISBN: 9789461430717
Aantal pagina’s: 129
Aantal recepten: 43
Taal: Nederlands
Adviesprijs: €12,95
Moeilijkheidsgraad: (redelijk) makkelijk/uitdagend