Het Leuke Chocolade Bakboek

“Hoera we gaan bakken”. Deze uitnodigende zin staat op de vrolijke en aantrekkelijke kaft van dit boek. Qua lay out sprak het boek me direct aan. Veel kleur, foto’s, illustraties en leuke letters.

1267

Door Marielle Cornelissen – Door de ringband blijft het boek heel goed openliggen, wat erg handig is tijdens het bereiden. Het boek bevat behalve recepten een heleboel extra informatie over bakken en over chocolade. Geschreven voor kinderen maar ook zeer geschikt voor de volwassen bakker! Het eerste hoofdstuk bevat veel handige tips, zoals bijvoorbeeld het breken van een ei, gebruik van de oven etc. Andere hoofdstukken geven informatie over chocolade, allergieadviezen en tips voor het decoreren met chocola en het smelten van chocola. De recepten worden aangevuld met leuke tips en aanvullingen. Elk recept bevat een duidelijk stappenplan wat door illustraties verduidelijkt wordt. Ook is er een foto van het resultaat te zien. Wat mij aanspreekt is de variatie in recepten, naast echte bakrecepten staan er ook recepten in waarbij geen oven nodig is, o.a. chocolademelk,-test_het leuke chocolade bakboekmousse,-lolly’s, -fondue en truffels. De meeste recepten worden gemaakt met basisproducten en materialen of producten die goed verkrijgbaar zijn in de Nederlandse supermarkt.
Om de moeilijkheidsgraad te bepalen heb ik gekozen voor een recept uit de oven, namelijk de verrassingscakejes. Door de duidelijke stappen was het makkelijk te bereiden en het resultaat mag er zijn! Al met al vind ik dit boek een aanrader, het is heel geschikt voor alle leeftijden en biedt gevarieerde recepten en leuke informatie!


Titel: Het leuke Chocolade bakboek
Originele titel: Children’s Chocolate Cookbook
Auteur: Fiona Patchett
Uitgever: Deltas Centrale uitgeverij
ISBN: 978-90-447-3795-0
Aantal pagina’s: 64
Aantal recepten: 20 hoofdrecepten, met daarnaast vele tips en kleine receptjes.
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Nederlands/Engels
Advies prijs: €14,95

Moeilijkheidsgraad: makkelijk