IJS, ijslolly’s, sorbetijs, granité, parfait, semifreddo

Sinds ik dit boek heb, heb ik altijd een voorraadje in de vriezer en de zomer is nog niet eens begonnen.

1732

Door Evelien Keijer – Eigenlijk heeft het boek niet zo heel veel raakvlakken met taart, maar ik was toch heel enthousiast. Wie is er nou niet gek op ijs? Ik en mijn kinderen in ieder geval wel! En als je door dit boek bladert wil je gelijk álle recepten tegelijkertijd uitproberen. En wat blijkt.. er staan ook ijstaarten achterin! Bovendien wordt het basisrecept steeds op smaak gebracht met recepten, die ook geschikt zijn voor het op smaak brengen van botercrème. Dus dat zijn twee vliegen in één klap!

Ik bak eerst de bodem, een simpele koek, niet veel bijzonders. Ik vind hem, blijkt later, ook niet zo heel geschikt om bevroren te eten, dus daar zou ik een volgende keer (en die komt er zeker!) een ander, brosser, recept voor kiezen. Volgens het recept is er een ijsmachine nodig, maar die heb ik niet, dus in plaats daarvan klop ik de slagroom maar wat stijver. Het resultaat mag er zijn. De taartjes zijn binnen een mum van tijd op en niemand die klaagt dat het ijs te compact is vanwege het gebrek aan een ijsmachine. Ondertussen heb ik nog drie andere recepten geprobeerd: gewoon vanille-ijs, pecannoten-karamelijs en de aarbeiencheesecake-ijstaart.

Ik  kan niet anders zeggen dan dat alles dat ik uit het boek heb gemaakt erg enthousiast is ontvangen. De recepten zijn niet moeilijk te maken. Er staan ook veel leuke extra’s in zoals een recept om zelf roomkaas te maken of ijshoorntjes. Voor ijsliefhebbers is het een echte aanrader.test_IJs


Titel: IJs
Ondertitel: IJslolly’s, sorbetijs, granité, parfait, semifreddo
Auteur: Elisabeth Johansson
Uitgever: Karakter Uitgervers B.V.
ISBN: 978 90 452 0168 9
Aantal pagina’s: 157
Aantal recepten:173
Taal: Nederlands en Zweeds
Advies prijs: €19,95
Moeilijkheidsgraad: makkelijk