Decorating Cakes with Chocolate

Als ik dit boek zie, loopt het water me al in mijn mond; chocolade van begin tot eind!! Wat een prachtige taarten om te maken en op te eten.

1253

Door Jolanda Sliggers – Als ik dit boek zie, loopt het water me al in mijn mond; chocolade van begin tot eind!! Wat een prachtige taarten om te maken en op te eten. Helaas worden sommige taarten wel versierd met niet-eetbare bloemen. Het boek is duidelijk opgesteld met korte basisinformatie over materiaal en chocolade, projecten (in moeilijkheid verdeeld) en recepten. Allen zijn verduidelijkt met mooie stap-voor-stap foto’s.

Na al eens eerder gewerkt te hebben met chocolade in ganache en in recepten waag ik me toch maar aan één van de makkelijkere projecten; het maken van chocoladeblaadjes. Mijn angst werd helaas bevestigd, dit is een vak apart om een professionele finish te kunnen krijgen. Ik liet me niet zomaar uit het veld slaan en heb bij de tweede poging toch een resultaat gekregen waar ik trots op was. Dit is een prachtig smulboek voor de chocoladeliefhebber, maar neem de tijd om de kunst onder de knie te krijgen.

test_decorating cakes with chocolate

 


Titel: Decorating Cakes with Chocolate
Ondertitel: Scrumptious Recipes and Original Chocolate Decorations
Auteur: Katrien van Zyl
Uitgever: Search Press
ISBN: 978-1-84448-862-9
Aantal pagina’s: 160
Aantal recepten: 10
Aantal projecten: 24
Taal: Engels
Adviesprijs: £ 14,99 $ 29,95
Moeilijkheidsgraad: Uitdagend