Coole Caketoppers

Coole caketoppers komt van de hand van de eigenaars van Cupcake Occasions. Deze internationaal erkende cupcakebakkerij maakt voornamelijk handgemaakte decoraties.

1331

Door Linda Stolk – In dit stevige hardcover boekje hebben de eigenaars van Cupcake Occasions talloze voorbeelden samengevat als inspiratiebron voor thuisbakkers.

Na een kort hoofdstuk recepten, tips en technieken volgen er meer dan honderd pagina’s met allerlei cupcaketoppers en een klein aantal taarttoppers. Bladerend door het boekje zie ik veel leuke en grappige ontwerpen, maar het is jammer dat alles kriskras door elkaar staat zonder enig duidelijk overzicht. Dieren, etenswaren, gereedschappen, voertuigen, van iedere categorie is er wel wat. Handig is dat het assortiment varieert van heel makkelijk tot iets uitdagender.

 

 

Ieder project heeft een werkwijze van een aantal test_Coole Cake Toppersstappen en een duidelijke resultaatfoto. Alles in dit boekje ziet er verzorgd uit, je kunt zien dat er veel aandacht is besteed aan de afwerking. Nergens rafeltjes, suikerrestjes of botercrème, die niet in een perfecte toef is aangebracht. Leuk zijn de cupcaketaarten, bijvoorbeeld een voetbalveld van naast elkaar staande cupcakes die als één geheel bekleed zijn met een grasmat van gespoten botercrème. Met gerust hart durf ik dit een aanrader te noemen voor bakkers die inspiratie zoeken. Dankzij de vele makkelijke projecten is het ook heel geschikt voor het bakken met kinderen.

 


Titel: Coole Caketoppers
Auteur: Amanda Rawlins & Caroline Deasy
Uitgever: Veltman uitgevers
ISBN: 978 90 483 0700 5
Aantal pagina’s: 144
Aantal projecten: 127
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Engels, Nederlands
Advies prijs: € 12,99
Moeilijkheidsgraad: Beginner