Cakepops

De gemiddelde taart en/of cupcakebakster kent ze inmiddels wel, cakepops! Deegbolletjes op een stokje gedompeld in candymelts of chocolade. Uiteraard daarna ook nog uitbundig versierd om bij allerlei gelegenheden te passen.

2310

Door Linda Stolk – Ook al is de cakepop nog bezig met zijn opmars, de bakboekmarkt begint al aardig verzadigd te raken met boeken van dit fenomeen. Lastig is het dus om nog nieuwe ontwerpen voor de cakepop te bedenken. Zo ook in het boek van Francis van Arkel, slechts enkele van haar cakepop ontwerpen ben ik nog niet eerder in een ander boek tegen gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de clown, de cupcake en de sneeuwpop. De cakebonbons (cakepops zonder stokjes) die ze presenteert daarentegen zijn vrij nieuw en ogen allemaal heel netjes en chic. Het boek zelf is stevig door de hardcover en de opmaak is overzichtelijk, dat maakt het prettig om te lezen.

In de inleiding van het boek wordt duidelijk en uitgebreid uitgelegd hoe je een basis maakt voor de cakebal. Namelijk door het verkruimelen van cake gebakken van cakemix en het vermengen daarvan met kant en klaar glazuur. En daar had de schrijfster nog punten kunnen verdienen, bijvoorbeeld door meer zelfbedachte, nieuwe recepten toe te voegen. Een positief eindoordeel krijgt dit boek zeker, maar het is voornamelijk een nuttige aankoop voor diegene die voor het eerst aan de slag gaan met cakepops of cakebonbons.

Cakepops Boekreview


Titel: Cakepops
Ondertitel: cupcakepops en cakebonbons voor elke gelegenheid
Auteur: Francis van Arkel
Uitgever: Veltman uitgevers
ISBN: 978 90 483 0504 9
Aantal pagina’s: 96
Aantal projecten: 35
Taal: Nederland
Advies prijs: € 12,50
Moeilijkheidsgraad: makkelijk