Bakpret met Koekjes

Na ‘Bakpret met cupcakes’ heeft schrijfster Joanna Farrow nu ‘bakpret met koekjes’. Het kleurrijke boek nodigt uit tot inkijken door de vrolijke koekjes op de cover.

1212

Door Linda Stolk – Er is gebruik gemaakt van felgekleurde pagina’s en grote duidelijke foto’s. Het boek bevat een korte introductie in het bakken en vormen van de koekjes en tevens wat recepten en decoratietechnieken. Er wordt uitgelegd in simpele tekst met handige stap-voor-stap foto’s. Leuk vind ik de uitleg over het smelten van snoepgoed voor het maken van raampjes of ‘glasscherven’.

Er wordt van verschillende technieken gebruik gemaakt. Denk aan fondant, marsepein, glazuur, botercrème en Royal icing, zodat je lekker kunt variëren. De meeste koekontwerpen zijn vrij simpel en zouden ook door kinderen gemaakt kunnen worden, wat ik dit keer een pre vindt, omdat de Bakpret-serie duidelijk gemaakt is voor de onervaren bakster of voor het bakken met kinderen.

De foto’s van de eindresultaten zijn allemaal voorzien van grappige teksten, en vooral die bij het bruidstaartkoekje toverde een glimlach op mijn gezicht; “Ik verklaar u nu tot overheerlijk!” Het is wel duidelijk waarom voor deze titel gekozen is, want dit boek bevat genoeg prettige projecten en straalt een heleboel Pret uit.
Koekjes MjamTaart


Titel: Bakpret met koekjes
Auteur: Joanna Farrow
Uitgever: Deltas
ISBN: 978-90-447-3402-7
Aantal pagina’s: 95
Aantal projecten: 33
Verkrijgbare talen: Engels, Nederlands
Advies prijs: € 14,95
Moeilijkheidsgraad: makkelijk