Baking Made Easy

In Baking made easy heeft schrijfster Lorraine Pascalle een selectie gemaakt van 100 eenvoudige bakrecepten. In haar persoonlijke inleiding merk je al snel dat zij een echte passie heeft voor eerlijk, rustiek eten.

1261

Door Linda Stolk – Na een aantal handige baktips begint het hoofdstuk brood. Ieder recept heeft een korte inleiding van de schrijfster met een leuke of handige tip of bijvoorbeeld een anekdote. Dit geeft het boek een persoonlijke tint. De recepten beslaan allemaal een of twee pagina’s, en zijn overzichtelijk en beknopt. De indeling van de hoofdstukken komt alleen wel erg rommelig over. Na het hoofdstuk brood volgen; gebak, hartige bakrecepten, nagerechten en patisserie. Dan krijgen we het hoofdstuk ‘etentje’, waarin recepten zitten uit alle eerder genoemde categorieën. Hierna komt zoete traktaties, waarin recepten zitten die ook prima bij patisserie hadden gekund en als afsluiter de basisrecepten.

De fotografie in het boek is prima, mooie grote foto’s in landelijke stijl met rustiek voedsel dat er echt uitnodigend uitziet. Een flinke domper vind ik dan wel dat er niet bij alle recepten een foto zit, waardoor het bij sommige vooral Engelse recepten misschien lastig is om je een voorstelling te maken. Neem bijvoorbeeld de Roly-poly of Flapjacks. Ook is het fijn om een voorbeeld te hebben voor bijvoorbeeld de opmaak van een gerechtje. Dit is overigens wel het enige minpuntje wat ik kan ontdekken aan dit zeer beginnervriendelijke, gevarieerde bakboek.Baking made easy


Titel: Baking Made Easy
Auteur: Lorraine Pascale
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 0641 1
Aantal pagina’s: 240
Aantal recepten: 100
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Engels, Nederlands
Advies prijs: € 19,95
Moeilijkheidsgraad: beginner