Bakfeest! Trakteren & Zo

Vanaf het eerste ogenblik sprak het boek mij erg aan door de vrolijk gekleurde foto’s en de leuke ideeën. Ik kreeg direct zin om er iets uit te gaan maken! Voor zowel jongens als meisjes vind ik het boek heel geschikt.

1923

Door Angelique Bruggeman – Er zit genoeg variatie in de traktaties. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van een cupcake, maar ook traktaties van bijvoorbeeld een eierkoek, Chocoprince, donut, liga of koekje komen in het boek voor.

De beschrijvingen zijn duidelijk te volgen en indien nodig, ondersteunt met een foto. Regelmatig staan er handige tips bij de recepten genoemd.

Samen met mijn kinderen heb ik de Lievebeesten gemaakt. Het viel mij op dat het niet eens zoveel werk is voor een hele klas!

In plaats van geboortelolly’s heb ik feestlolly’s gemaakt, niet met roze en blauwe muisjes, maar met allerlei gekleurde versiersels. Voor de kinderen die de chocolade (in plaats van Candy Melts) niet lusten, heb ik alleen het onderste gedeelte van de cakejes een vrolijk randje gegeven, dit geeft ook meteen een feestelijk effect!

 Kortom, ik vind het boek een echte aanrader!
Bakfeest! Trakteren & Zo

Titel: Bakfeest! Trakteren & Zo
Auteur: Kitty de Wolf
Uitgever: Trion Uitgevers, Utrecht
ISBN: 978 90 4391 464 2
Aantal pagina’s: 80
Aantal projecten: 40
Taal: Nederlands
Advies prijs: € 14,95
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk, maar uitdagend