Heerlijke kattentongen met chocolade. Recept uit: ‘Huisgemaakt‘, Angela Prins.
Prep: 35 mins
Cook: 15 mins
Ingrediënten
100 gzachte gezouten boter
100 gwitte basterdsuiker
100 gbloem
2 eiwitten
100 gchocolade
4 elkristalsuiker
scheutje water
20 gboter
Aanwijzingen
1Verwarm de oven voor op 170 °C.
2Mix de boter met de suiker en voeg de bloem toe. Klop het eiwit los en spatel het door het boter-suiker mengsel. Roer net zolang tot er een glad deeg is ontstaan.
3Doe de helft van het beslag in de spuitzak. Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit vlakke strepen beslag van ongeveer 15 cm op het bakpapier, niet te dicht op elkaar.
4Schuif de bakplaat net onder het midden van de oven en bak de kattentongen in 12 tot 15 minuten mooi bruin. Let op de randen van de koekjes, ze mogen bruin kleuren, maar niet te donker worden. Haal dan de bakplaat uit de oven. Laat de kattentongen even afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.
5Smelt de chocolade au bain-marie. Breng een scheutje water in een steelpan de kook. Zet het vuur laag, strooi de suiker erbij en roer om. Roer de boter en de gesmolten chocolade erdoor. Doop de kattentongen een voor een met een helft in de warme chocolade (of gebruik een kwastje).