Zelfgemaakte lepelbonbons uit: ‘De vrolijke tafel‘, Karin Luiten
Prep: 25 mins
Ingrediënten
50 gpure chocolade
50 gmelkchocolade
50 gwitte chocolade
125 mlslagroom
gehakte hazelnoten, pistachenootjes, halve amandelen, sinaasappelrasp, kaneel, hagelslag, fleur de sel, chilivlokken, kokosrasp, gevriesdroogde frambozen, musketsprinkels of maak streepjes met de andere kleuren chocolade
Aanwijzingen
1Breek de chocolade in kleine stukjes boven 3 aparte kommen. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook. Doe in een maatbeker en giet 50 ml bij de pure, 50 ml bij de witte en 25 ml bij de melkchocolade. Roer goed, tot alles is gesmolten. Laat indien nodig nog een kwartiertje indikken.
2Schep de chocolademengsels op (dessert)lepels en leg de lepels op een vel bakpapier. Laat de stelen rusten op bijvoorbeeld een snijplank, zodat de chocolade niet van de lepels af loopt. Laat opstijven. Veeg indien nodig de onderkanten van de lepels schoon met een vochtig doekje.
3Versier de chocolade met de gewenste garnering. Doe dit als de chocolade nog wat zacht is, dan hecht de garnering beter. Chocolade garneerstrepen kunnen beter aangebracht worden als de chocolade is opgesteven. Bewaar op een koele plek of in de koelkast. Serveer de lepels niet te koud want dan zijn de bonbons lekker smeuïg.