0
    lepelbonbons
    lepelbonbons

    Lepelbonbons

      , ,

    maart 9, 2016

    Zelfgemaakte lepelbonbons  uit: ‘De vrolijke tafel‘, Karin Luiten

    • Prep: 25 mins

    Ingrediënten

    50 g pure chocolade

    50 g melkchocolade

    50 g witte chocolade

    125 ml slagroom

    gehakte hazelnoten, pistachenootjes, halve amandelen, sinaasappelrasp, kaneel, hagelslag, fleur de sel, chilivlokken, kokosrasp, gevriesdroogde frambozen, musketsprinkels of maak streepjes met de andere kleuren chocolade

    Aanwijzingen

    1Breek de chocolade in kleine stukjes boven 3 aparte kommen. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook. Doe in een maatbeker en giet 50 ml bij de pure, 50 ml bij de witte en 25 ml bij de melkchocolade. Roer goed, tot alles is gesmolten. Laat indien nodig nog een kwartiertje indikken.

    2Schep de chocolademengsels op (dessert)lepels en leg de lepels op een vel bakpapier. Laat de stelen rusten op bijvoorbeeld een snijplank, zodat de chocolade niet van de lepels af loopt. Laat opstijven. Veeg indien nodig de onderkanten van de lepels schoon met een vochtig doekje.

    3Versier de chocolade met de gewenste garnering. Doe dit als de chocolade nog wat zacht is, dan hecht de garnering beter. Chocolade garneerstrepen kunnen beter aangebracht worden als de chocolade is opgesteven. Bewaar op een koele plek of in de koelkast. Serveer de lepels niet te koud want dan zijn de bonbons lekker smeuïg.

    00:00

    Voedingswaarden

    Opdien grootte20 stuks

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.