Een variant op de welbekende marshmallow ricekrispies, maar dan met het voedzame quinoa.
Recept uit: Gezond trakteren, Amber Albarda
Prep: 30 mins
Cook: 10 mins
Ingrediënten
14 medjooldadels (ontpit)
250 gpindakaas
6 elhoning of ahornsiroop
2 tlvanille-extract
70 ggepofte quinoa
80 gpure chocolade
Aanwijzingen
1Doe de dadels, pindakaas, honing en vanille-extract in een keukenmachine en maal door tot het een gladde pasta is. Dit kan even duren.
2Voeg daarna de gepofte quinoakorrels toe en pulseer ze er even kort doorheen. Het gaat erom dat ze gelijkmatig door de pasta verdeeld worden, maar niet worden fijngemalen, want je wilt hun structuur juist bewaren.
3Druk deze pasta tot circa 2½ cm dikte uit in een vierkant bakblik en zet even in de koelkast om op te stijven.
4Smelt ondertussen de chocolade en giet die over het opgesteven deeg. Strooi hier nog een flinke hand quinoa overheen en zet terug in de koelkast om de chocolade uit te laten harden.
5Snij daarna in ruitvorm, vierkant of een andere gewenste vorm.