0
  scones met viooltjes
  scones met viooltjes

  Scones met viooltjes en honingcrème

    ,

  mei 18, 2016

  Maartse viooltjes hebben een zeer uitgesproken smaak, maar als je er niet teveel van gebruikt en ze meebakt, krijgen de bloempjes een subtielere smaak. Ze zorgen dan juist voor een heerlijk bloemachtige ondertoon en overheersen niet. De honingcrème is heerlijk dik, zoet en romig en maakt jam of boter overbodig... hoewel een lepel lemon curd geen kwaad kan, zeker niet als je een echte zoetekauw bent.

  Recept uit: ‘Koken met kruiden & bloemen’, Pip McCormac

   

  Ingrediënten

  50 g boter (plus wat extra voor het invetten)

  225 g zelfrijzend bakmeel

  25 g suiker

  150 ml melk

  1 tl vanille-aroma

  3 viooltjes (Maarts viooltje) in stukjes, plus wat extra bloemblaadjes voor de decoratie

  100 g clotted cream

  2 el vloeibare honing

  Aanwijzingen

  1Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en vet het papier in. Meng in een keukenmachine het bakmeel met de boter en de suiker tot een kruimig mengsel. Schenk de melk en het vanillearoma erbij en klop tot een stevig deeg. Voeg de bloempjes toe en geef een paar korte pulsen om ze met het deeg te vermengen.

  2Bestuif het werkblad met bakmeel en rol het deeg uit tot een 2 cm dikke lap. Steek er met een ronde uitsteekvorm (Ø 5 cm) rondjes uit. Leg de rondjes op de bakplaat. Steek rondjes uit tot het deeg op is. Rol het deeg niet té vaak uit, anders worden de scones taai.

  3Bestrijk de rondjes met een beetje melk en bak de scones in 12 tot 15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster. Roer vlak voor het serveren de honing kort door de room. Versier de room met wat viooltjes. Snij de scones open en bestrijk ze met wat room.

  00:00

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.