0
    taaie kokosmakronen
    taaie kokosmakronen

    Taaie kokosmakronen met een vleugje limoen

      ,

    mei 10, 2016

    Taaie kokosmakronen met een stiekem vleugje limoen. Door het gebruik van volkorenmeel zijn deze kokosmakronen toch ietsje gezonder dan andere makronen!

    Recept uit: A lighter way to bake, Lorraine Pascale

    • Prep: 35 mins
    • Cook: 20 mins

    Ingrediënten

    5 eiwitten

    50 g kristalsuiker

    150 g gedroogde kokos

    2 el volkorenmeel

    limoenrasp

    Aanwijzingen

    1Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

    2Doe de eiwitten in een grote kom en klop ze lichtjes tot ze schuimig zijn (als badschuim).

    3Voeg de suiker, het kokos en volkorenmeel toe en meng tot er een kleverig mengsel ontstaat.

    4Maak je handen vochtig en verdeel het mengsel in vijftien gelijke porties. Het mengsel is kleverig en kruimelig, maar daar hoef je je niet druk om te maken.

    5Druk elk stukje in de vorm van een piramide, met een vlakke onderkant en puntige bovenkant. Dit kost wat tijd en geduld. Spoel je handen tussendoor af, zodat ze vochtig blijven; dit voorkomt dat het mengsel aan je handen kleeft.

    6Zet de piramiden met de punt omhoog op de bakplaat. Bak de makronen 15-20 minuten. in de oven, tot ze rondom goudbruin worden. De scherpe randjes en de bovenkant worden iets donkerder.

    7Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Leg ze op een groot bord, strooi indien gewenst de geraspte limoenschil erover en serveer.

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.