MjamTaart 59 (ook online)

1211

Niets fijner dan tijdens de koude winterdagen lekker veel in de keuken staan. Heerlijke geuren vullen het huis en de lichtjes gaan aan, tijd om met familie en vrienden te smullen van de lekkerste baksels.

In deze uitgave geven we een winters tintje aan de baksels. Denk aan een rooibos tulband met gesuikerde druiven, een winterse drip cake met sneeuw, een ijsblauwe pizzacake waarbij iedereen een eigen stukje kan decoreren of mini-sloffen voor Oud & Nieuw.

Culinair journalist Laura de Grave croste op de fiets en met de auto heel Nederland door om per provincie de lekkerste en mooiste gerechten en de verhalen daarachter te ontdekken. In een interview vertelt ze over haar passie voor eten én ze deelt het recept voor een echte Limburgse kersenvlaai.

Marshmallows zijn niet alleen heerlijk in de zomer maar ook in de winter. En ze zijn heel makkelijk zelf te maken. Zo kun je ze precies die smaak geven die jij wilt. Wij delen de recepten voor aardbeien, ananas-kokos, chocolade-baileys en s’mores maar er zijn natuurlijk nog veel meer smaken mogelijk. Laat het ons weten als je een geweldige smaakcombinatie hebt bedacht!