Sherry is bezig met een come-back en ook in Nederland in opmars. Wist je dat je sherry heerlijk kunt combineren met gebak? Wat dacht je van kruidkoek met Arabische koffiechocolade, chocolate brownies of een caramel sponge cake?
Alles over sherry, van oorsprong tot heerlijk recept vind je op Sherry.org
Prep: 50 mins
Cook: 30 mins
Ingrediënten
100 gsuiker
200 groomboter
100 gzelfrijzend bakmeel
half zakje bakpoeder
2 eieren
2 eloploskoffie
0,5 dl espresso
100 gpure chocolade
100 gpoedersuiker
4 elmelk
1 dl sherry (Pedro Ximenez)
Aanwijzingen
1Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop 100 g suiker en 100 g boter schuimig. Klop er 100 g gezeefd zelfrijzend bakmeel, een half zakje bakpoeder en 2 eieren (M) door. Los 2 eetlepels oploskoffie op in 0,5 dl espresso en voeg dit toe aan het mengsel.
2Vet een vorm in met een doorsnede van 15 cm. Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar. Gebruik een satéprikker om te controleren of de taart gaar is. Plaats de taart op een rooster om af te koelen.
3Verwarm 100 g pure chocola, 100 g poedersuiker, 100 g boter en 4 eetlepels melk au bain-marie tot de chocola gesmolten is. Draai de warmtebron uit en spatel 1 dl sherry door het mengsel. Giet het mengsel over de taart.
Je hebt een ronde bakvorm (15 cm) en satéprikkers nodig