Mjamtaart 69 (ook online)

1235

De dagen worden langzaam weer korter en we gaan steeds meer van buiten naar binnen. En dat betekent: terug de keuken in voor heerlijke, verwarmende baksels. De herfst is misschien toch wel ons favoriete seizoen, want eerlijk is eerlijk, een versgebakken taart smaakt toch net iets beter na een stevige herfstwandeling.

In deze editie gaan we daarom aan de slag met smaakvolle toppers voor dit seizoen. De havermoutkoek met peer en witte chocolade is bijvoorbeeld zo’n topper. Met weinig ingrediënten (en afwas!) zet je deze heerlijke traktatie zo op tafel. Of bak de chai latte cupcakes. De combinatie van specerijen in deze cupcakes smaakt perfect op een koudere dag. Ook gaan we aan de slag met leuke technieken, zoals dot painting en het maken van chocoladeveren.

Meester Patissier en tv-kok Rudolph van Veen is nog lang niet uitgebakken. Dit najaar verschijnt zijn nieuwe boek Rudolph’s Bakery 2.0. In het interview op pag. 28 lees je alles over dit nieuwe boek, Rudolph’s liefde voor koken en bakken én vertelt hij wat zijn persoonlijke favorieten zijn. Achter de schermen zijn we ook al weer bezig met de kerstspecial.

En dit jaar wordt ‘ie éxtra speciaal, want naast verrukkelijke zoete baksels voor de
feestdagen, zetten we complete menu’s op tafel. Een dubbeldik nummer
met zowel zoet als hartig, die wil je niet missen!