MjamTaart 68 (ook online)

1149

In deze editie van MjamTaart gaan we aan de slag met veel fruit, van bosvruchten-kwarktaartjes tot een galette met (bloed)sinaasappel. En met de smoothie bowl met mango en passievrucht wil je deze zomer elke dag wel ontbijten! Wist je dat perziken niet alleen lekker zijn om zo te eten, maar dat je ze ook goed kunt verwerken in verschillende baksels? We delen vier recepten met dit zoete zomerfruit in de hoofdrol.

Daarnaast duiken we de Italiaanse keuken in voor drie heerlijke koekjes én mag natuurlijk ijs niet ontbreken, want dat blijft toch echt het lekkerst als je het zelf maakt! Extra handig is dat je voor al deze ijsrecepten geen ijsmachine nodig hebt. Welke maak jij als eerst?

Foodfotograaf, foodstylist en receptontwikkelaar Marleen Visser is ook zo’n ijsfanaat. Na twee boeken over ijs bracht ze onlangs een boek uit dat volledig in het teken staat van plantaardige zuivelvervangers. Maak je eigen amandelmelk en gebruik dit vervolgens om, jawel, een ijssandwich mee te maken. Lees het interview met Marleen op pag. 24.

We sluiten de cakerol-serie af met een cakerol met panterprint. En ben je op zoek naar een leuke uitdaging? Ga dan aan de slag met de strandtaart met slippers van koek of kom in tropische sferen met de flamingotaart. Laat de zomer maar komen!