MjamTaart 46 (ook voor tablet/iPad)

DRIE DEE

1867

Zwevend, 3D, gravity defying, (onmogelijke) constructie, extreme design, armatuur… allemaal benamingen voor bijzondere taarten. Taarten die eigenlijk niet kunnen. Omdat ze op een gekke manier opgebouwd zijn. Of ondersteboven hangen. Taarten die afwijken van gewoon rond (of gewoon vierkant) en zo in elkaar steken dat je denkt ‘hoe dan?’.

Deze special staat bol van dat soort gebak. Soms met behulp van een bakvorm, soms met de hand geboetseerd of met gebruik van een zelfgemaakt frame. Bijzondere projecten die stap-voor-stap worden uitgelegd door de crème de la crème uit binnen- en buitenland.

We hebben het genoegen gehad bij twee van hen het spreekwoordelijke hemd van het lijf te vragen. Nathasja Flapper en Wendy Schlagwein vertellen alles over hun stijl, kracht en inspiratie. Over hoe je zen kunt worden van 3D-boetseren en wat het decoreren van taart nou zo leuk maakt.

Lekkere recepten ontbreken ook dit keer niet. Vegan en zoet. Met fruit, noten en groente. Koekjes (ook in 3D!), cupcakes en cakepops. Voor jou bedacht, ontworpen en stap-voor-stap beschreven en gefotografeerd. Zodat jij ook aan de slag kunt. Want dat blijft onze missie.