Beary naked cake + recept

556

Maak van je naked cake een feestelijk gedecoreerde taart met deze lieve kerstdecoratie erop. Wij pimpen de standaard nakedcake met kerstdecoratie. Bak deze kerst deze bereleuke taart!

 

 

 

 

 

 

 

Beary Naked Christmas Cake
1 uur en 30 min + 1 uur en 10 min in de oven + 30 min in de koelkast

Ingrediënten
Biscuit
25 ml water
265 g biscuitmix
4 eieren
Vanille botercrème
250 g roomboter
2 el vanille extract
snufje zout
5 ml vloeibare slagroom
250 g poedersuiker/suikerbakerspoeder
Vulling
pot frambozenjam, extra fruit
Verder nodig
150 g fondant, groen
150 g fondant, bruin
10 g fondant, rood
zachte zilveren balletjes
gedroogde cranberry’s
sprinkles sterren
2 zwarte suikerballetjes
mixer met mengkom
bakvorm ø 15 cm,  bekleed met bakpapier en ingevet
satéstokje
taartrooster
deegroller
spatel
cake drum ø 20 cm
uitstekers hulst, 3 maten
berenmal (Katy Sue)
rood lint

Bereidingswijze

  1. Doe het water, de biscuitmix en de eieren in de mengkom van de mixer. Mix 7 minuten op de 1 na hoogste stand. Mix daarna nog 2 minuten op de laagste stand. Bak in een voorverwarmde oven op 160 °C. Controleer na 30 minuten met een satéstokje of die er schoon uitkomt. Dan is het gaar. Keer de bakvorm om en laat de taart afkoelen op een rooster. Snijd de afgekoelde biscuits in 3 plakken.
  2. Klop de roomboter op de hoogste stand voor 7 minuten. Voeg de vanille extract, zout en slagroom toe. Voog ook schepje voor schepje de poedersuiker toe. Meng het goed en klopt het daarna nog 4 minuten door.
  3. Smeer een beetje boter crème op de cake drum en leg er een plak biscuitop. Besmeer de plak met botercrème en doe er dan een paar lepels jam op. Herhaal dit  met de andere plak biscuit. Besmeer ook de laatste plak en de zijkanten van de taart met botercrème. Doe dit niet te dik. Laat de taart 30 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Rol het groene fondant uit tot een dunne plak en steek er in 3 maten hulstblaadjes uit. Vul de berenmal met bruin fondant en druk het er voorzichtig uit. Versier de taart door rondom hulstblaadjes te leggen, afgewisseld met cranberry’s, zilveren suikerballetjes en gele sterren.
  5. Leg de kerstbeer in het midden boven op de taart. Plooi de pootjes zo dat de beer een strik om zijn nek kan hebben en een ster vastheeft. Druk 2 zwarte suikerballetjes in de ogen. Voeg eventueelkokos toe als sneeuw bij de beer en rondom de taart. Plak het lint rond de cake drum en serveer de kersttaart.

Recept van Bronwyn van Zundert- Willemse,  www.cake-o-topia.nl