75 Jaar Bevrijdingsdag cupcake

1149

In MjamTaart 61 gaan we aan de slag met een sweet table in het thema rood-wit-blauw. In het artikel lees je de beschrijving van het ’75 jaar bevrijding taartje’. Hieronder lees je hoe je de bijpassende cupcake maakt.

Tijd: 1 uur | Moeilijkheidsgraad: 1

 

Wat heb je nodig?
cupcake
botercrème of ganache
rolfondant lichtbruin 100 g, wit 50 g
dust goud, oranje-rood
rolstok
uitrolmat
lint 12 mm breed rood-wit-blauw
ball tool klein
kwasten
eetbare lijm
eetbare parels wit, 3 verschillende maten
mal medaillon
mal barokvormen
uitsteker (Ø 3 cm)

Cupcake
Bak cupcakes volgens je favoriete recept en laat afkoelen. Haal de cupcake uit de cupcake caisse en snij de bovenkant vlak af. Keer ondersteboven. Smeer af met botercrème of ganache. Rol lichtbruin fondant uit en bekleed de cupcake ermee. Plaats de cupcake op een bord. Maak met de ball tool aan de onderrand van de cupcake kleine holtes. Plak de middelste maat parels rondom de cupcake met eetbare lijm. Plaats aan de voorkant in het midden een grote parel. 

Medaillon en barokvormen
Strooi maïzena in de medaillon mal en klop weer leeg. Kneed wit fondant en druk in de mal. Strijk glad. Keer de mal om en druk de medaillon eruit. Herhaal dit met de barokvormen. Dust de achtergrond van het medaillon met roodoranje, maar laat het hoofd wit. Dust de barokvormen goud. Steek het medaillon uit met de uitsteker, zodat het hoofd er net in past. Plak het medaillon midden op de cupcake. Maak rondom kuiltjes met de ball tool en plak hier de kleinste maat parels in. Plak bovenop een middelste maat parel. Plak de barokvormen er tegenaan, zodat het een geheel lijkt. Maak van het lint een net strikje en plak onder het medaillon.