test

Walnootzoenen

  , ,

november 22, 2017

In het Deens noemen we een kleine meringue een kus of kys, omdat ze net zo lekker zijn. Zoet, knapperig en smeltend in de mond.

Recept uit: Scandinavisch Comfort Food/familierecepten, Trine Hahnemann, Fotografie © Columbus Leth, ISBN 9789089897473, € 29,99, Uitgeverij Lannoo N.V.

 

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 1 hr 15 mins

Ingrediënten

4 eiwitten

250 g basterd- of zeer fijne kristalsuiker

1/2 tl azijn

150 g walnoten, fijngehakt

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 110 °C. Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Sla de eieren stijf met een elektrische mixer, mix er dan 1 eetlepel suiker per keer door, tot alle suiker is opgenomen en het een heel stijve massa is.

2Voeg de azijn toe en spatel de walnoten erdoor. Gebruik 2 lepels om bolletjes van het meringuemengsel op het bakpapier te leggen (niet te netjes, ze moeten er een beetje rustiek uitzien).

3Bak ze 1 uur, doe de oven uit en zet de deur 15 min. op een kier. Haal dan de meringues uit de oven en leg ze met het bakpapier op een rooster om helemaal af te koelen.

4Serveer direct, of doe ze in cellofaanzakjes om ze weg te geven. Ze blijven wekenlang goed in een koektrommel. Ze zijn verkruimeld over ijs ook heerlijk.

walnootzoenen

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte40 stuks

0 Reviews

All fields are required to submit a review.