Recept uit het boek ‘Bakken - Het basisbakboek met 350 recepten’, Peter Balcaen, Fotografie: Athina Balcaen, ISBN 9789401441353, € 39,99, Uitgeverij Lannoo N.V.
Prep: 25 mins
Cook: 35 mins
Ingrediënten
200 gpure chocolade
200 gmelkerijboter
100 mlvolle room
2 eloploskoffie
4 eieren
200 gkristalsuiker
170 gbruine basterdsuiker
180 gzelfrijzend bakmeel
Aanwijzingen
1Laat de chocolade samen met de boter, de room en de oploskoffie au bain-marie smelten.
2Klop de eieren met de kristalsuiker en de bruine suiker los tot een luchtige massa met behulp van de ballongarde.
3Spatel de bloem onder de eiermassa en voeg die vervolgens toe aan de chocolademengeling.
4Roer het geheel mooi glad. Verdeel het beslag over de muffinbakvorm. Bak de brownies in een voorverwarmde oven van 190 °C gedurende 35 minuten