koffiebrownies
koffiebrownies

Koffiebrownies

  , ,

november 16, 2017

Smeuïge brownies met een vleugje koffie

Recept uit het boek ‘Bakken - Het basisbakboek met 350 recepten’, Peter Balcaen, Fotografie: Athina Balcaen, ISBN 9789401441353, € 39,99, Uitgeverij Lannoo N.V.

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 35 mins

Ingrediënten

200 g pure chocolade

200 g melkerijboter

100 ml volle room

2 el oploskoffie

4 eieren

200 g kristalsuiker

170 g bruine basterdsuiker

180 g zelfrijzend bakmeel

Aanwijzingen

1Laat de chocolade samen met de boter, de room en de oploskoffie au bain-marie smelten.

2Klop de eieren met de kristalsuiker en de bruine suiker los tot een luchtige massa met behulp van de ballongarde.

3Spatel de bloem onder de eiermassa en voeg die vervolgens toe aan de chocolademengeling.

4Roer het geheel mooi glad. Verdeel het beslag over de muffinbakvorm. Bak de brownies in een voorverwarmde oven van 190 °C gedurende 35 minuten

koffiebrownies

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.