ultieme chocoladecake
ultieme chocoladecake

De ultieme chocoladecake

  , ,

januari 29, 2018

Bij Dille & Kamille zijn we allemaal gek op chocolade en deze cake is onze absolute favoriet. Bedenk wel waar je deze cake neerzet, want voor je het weet, is er alleen nog een bord met wat kruimels over…

Recept uit: ‘Bakgeheimen Favoriete zoete klassiekers uit de keuken van Dille & Kamille’, ISBN 9789401446310, € 14,99, Lannoo

  • Prep: 50 mins
  • Cook: 50 mins

Ingrediënten

225 g pure chocolade

170 g ongezouten boter + extra

225 g poedersuiker

40 g bloem + extra

6 eieren

Voor het glazuur

200 g chocolade

50 g boter

50 g poedersuiker

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breek de chocolade in een grote kom in stukjes. Smelt de boter en giet deze over de chocolade. Roer goed om tot de chocolade gesmolten is. Zeef de poedersuiker en de bloem bij de chocolade. Schep alles voorzichtig door elkaar.

2Splits de eieren. Roer de dooiers een voor een door het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel het eiwitschuim door het beslag. Vet het bakblik in met boter en bestuif met bloem. Giet het beslag in het bakblik en bak de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.

3Je kunt met een prikker controleren of hij gaar is, maar deze zal er niet schoon uitkomen. Dat is normaal, want de cake moet vanbinnen nog lekker zacht zijn.

4Neem de cake uit de oven en laat hem even afkoelen. Haal hem uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster. Breek de chocolade in stukken. Smelt de boter en giet ze over de chocolade. Roer de chocolade glad en doe er de poedersuiker bij. Giet het glazuur over de chocoladetaart en laat opstijven.

bakgeheimen

Tip! Schep 100 g diepvriesframbozen door het beslag voor een extra frisse toets. Je kunt ook noten, geraspte sinaasappelschil of een beetje oranjebloesemwater toevoegen.

Bakvorm: Ø 28,5 cm

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.