topsy turvy
topsy turvy

Basis Topsy Turvy stap-voor-stap

  , ,

juni 22, 2015

In deze stap-voor-stap leggen we je uit hoe je zelf een mooie Topsy Turvy taart kunt maken. Wil je je kunstwerk lang bewaren? Dan kun je je taart ook als dummy maken. Topsy Turvy dummy’s zijn verkrijgbaar bij RiCake.nl.

Nog meer uitleg? Kijk dan eens op YouTube naar 'How to make a Topsy Turvy cake'.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins

Ingrediënten

3 biscuits van verschillende maten

botercrème

jam

marsepein of rolfondant

Aanwijzingen

1Keer de grootste taart om. Snijd de taart in drie horizontale lagen. Snijd de eerste laag recht en leg deze opzij. Snijd vervolgens de rest van de taart diagonaal doormidden. De helling hoeft niet heel erg schuin te zijn, maar het geeft ook niet als hij te schuin wordt.

2Smeer de onderste schuine laag in met botercrème in een smaak naar keuze.

3Houd de tweede schuine laag erboven, begin met de dikste kant op de dikste kant van de onderste laag. Draai, wanneer de helling te heftig is, de tweede laag rond tot de helling de gewenste schuinte heeft en laat het los.

4Smeer in met jam en leg de laatste laag erboven op en smeer de taart af met botercrème.

5Neem het onderbord van de middelste taart en leg deze ondersteboven op de plek waar je de middelste taart op de grootste taart wilt hebben. Wil je een extra schots-en-scheef effect? Zet dan de taart niet precies in het midden, maar iets opzij. En de volgende taart juist iets opzij naar de andere kant.

6Teken de rand van het onderbord af door een mes langs de rand te halen en een spoor in de botercrème achter te laten.

7Snijd de grote taart langs het spoor iets in en gebruik dan het broodmes om de binnencirkel aan de onderkant horizontaal los te snijden. Verwijder de binnencirkel. Smeer het ontstane gat af met botercrème. De binnencirkel van een grote taart, is gelijk aan de omtrek van de taart die er op komt en kan dus gebruikt worden als een extra laag in die taart. Zo hoef je geen gebak te verspillen. Bekleed de taart en eventueel het onderbord.

8Herhaal alle stappen met de middelste en kleinste taart. Gebruik nu echter de tussenborden als onderbord. Steek chocosticks in de onderste twee taarten en snijd ze af op gelijke lengte. Zet de taarten nu zo op elkaar dat geen van de schuine bovenkanten met elkaar evenwijdig lopen.

Nodig bij het maken van een Topsy Turvy basis: broodmes (of taartzaag), 1 onderplaat of schaal groter dan de grootste taart, 2 onderplaten even groot als de kleinste twee taarten, spatel, deegroller en chocoladesticks of dowels (deuvels)

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.