Recept Hidde de Brabander
Recept Hidde de Brabander

Recept van Hidde de Brabander

  , ,

april 15, 2019

Ingrediënten

Tartelette:

195 g Boter

95 g Poedersuiker

110 g Amandelpoeder

3 g Zout

30 g Ei

200 g Patentbloem

Compote:

400 g Frambozen

40 g Kristalsuiker

2 g Agar

Semelcuit:

150 g Ei

80 g Eigeel

180 g Amandelspijs

3 g Zout

220 g Boter

220 g Pure Chocolade (Callebaut, Madagascar 67,4%)

90 g Patentbloem

Namelaka:

250 g Volle melk

6 g Rozenthee

200 g Infusiemelk

10 g Glucosestroop

10 g Gelatine

250 g Pure Chocolade (Callebaut, Madagascar 67,4%)

400 g Slagroom

Mousse:

500 g Frambozenpuree

16 g Gelatine

200 g Kookschuim

400 g Slagroom

Kookschuim:

100 g Eiwit

50 g Kristalsuiker

50 g Water

150 g Kristalsuiker

Spraychocolade

500 g Pure Chocolade (Callebaut, Madagascar 67,4%)

450 g Cacaoboter

Glacage:

300 g Witte chocolade (Callebaut W2 28%)

170 g Water

300 g Kristalsuiker

300 g Glucosestroop

200 g Gecondenseerde melk

20 g Gelatine

Extra:

Verse Frambozen

Aanwijzingen

Tarlette:

1Draai de amandelpoeder en poedersuiker samen fijn. Meng met het zout en de boter. Voeg het ei toe en daarna de bloem. Koel het deeg en rol uit op 2 mm. Fonceer de vormen en bak in circa 15 minuten af op 170 graden.

Compote:

1Breng de frambozen met de suiker aan de kook. Voeg de agar toe en kook drie minuten.

Semelcuit:

1Klop het ei met het eigeel en de spijs luchtig. Smelt de boter en smelt hierin de chocolade. Meng de chocolade met het ei en voeg hieraan de bloem. Strijk uit en bak in circa 8 minuten op 200 graden.

Namelaka:

1Infuseer de rozenthee in de melk. Weeg de infusiemelk af, voeg de glucose toe en kook op. Voeg de gelatine toe en de chocolade. Meng nu de slagroom door.

Mousse:

1Meng de gelatine met de puree. Voeg een helft aan het kookschuim, gevolgd door de tweede helft. Klop ondertussen de room lobbig. Meng nu de twee mengsels met elkaar.

Kookschuim:

1Kook het water met de tweede suiker tot 120 graden. Klop het eiwit met de eerste suiker luchtig. Voeg hieraan het suikerwater en klop koud.

Spraychocolade:

1Smelt beide en meng.

Glacage

1Kook het water met de suiker, glucose en gecondenseerde melk. Voeg de gelatine toe en de chocolade. Meng met de staafmixer. Breng eventueel op kleur. Koel terug naar 37 graden.

00:00

2 Reviews

Marga

april 26, 2019

Helaas is het maar een beperkte recept omschrijving. Ik was bij de demonstratie. Daar werd regelmatig naar het recept verwezen. Helaas kregen we dit niet gelijk mee. Na enkele weken zag ik het recept pas verschijnen. En dan nog maar heel beperkt. Zeer jammer en zeker geen reclame voor alle partijen die hieraan meegewerkt hebben.

P. Fluks

april 15, 2019

Ik zou hem graag willen namaken, maar waar is de rest van de beschrijving?

All fields are required to submit a review.