De Mojito is een cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater, munt en veel ijs. Dat ie ook heerlijk smaakt als cake en crème bewijst dit overheerlijke recept.
Fotografie en recept: Alma Streefkerk, Almies Bakery
Prep: 50 mins
Cook: 25 mins
Ingrediënten
Cake
100 mlwitte rum
170 gkristalsuiker
40 gzachte roomboter
120 gbloem
0,25 tlzout
1,5 tlbakpoeder
1 tlgeraspte limoenschil
1 tlgeraspte citroenschil
1 elfijngehakte verse munt
1 ei (L)
120 mlmelk
0,5 tlvanille-extract
Mojito crème
80 gzachte roomboter
250 gsuikerbakkerspoeder
0,25 tlgeraspte citroenschil
0,25 tlgeraspte limoenschil
4 tlvolle melk
4 tlwitte rum
1 elfijne kristalsuiker
1 tlfijngehakte munt
Aanwijzingen
Cake
1Verwarm de oven voor op 170°C. Breng de rum met 30 g suiker aan de kook in een steelpan. Kook de rum tot de helft verdampt is en zet het vuur uit.
2Klop de boter, bloem, de rest van de suiker, zout, bakpoeder, munt, limoen- en citroenrasp op een lage snelheid door elkaar tot het een kruimelig mengsel is. Klop de resterende ingrediënten door elkaar en voeg dit in delen toe aan het bloemmengsel. Meng alles op lage snelheid. Giet het beslag in twee bakvormen. Bak de cake in 25 minuten gaar. Giet het rummengsel over de warme cakelagen en laat afkoelen.
Vulling
1Klop de roomboter, poedersuiker en citroen- en limoenrasp op lage snelheid door elkaar tot een korrelig mengsel. Meng de melk en rum en klop dit op lage snelheid door het botermengsel. Klop op hoge snelheid tot een gladde crème. Verdeel de crème over de cakelagen en strijk de buitenkant ermee af. Meng de suiker met de fijngehakte munt en garneer de cake hiermee.
00:00
Voedingswaarden
Opdien grootteTaart van Ø 15 cm
3 Reviews
Mies
augustus 9, 2017
Ik heb hem uiteindelijk in een 20 cm gemaakt met wat kleine aanpassingen en hij was Heerlijk!! Bedankt voor het top recept!! Groetjes mies.
Admin
juli 28, 2017
Hoi Mies, de taart moet Ø 15cm zijn!
Mies
juni 29, 2017
Ik heb een vraagje hoe groot moet de bakvorm zijn? Ik wil hem graag voor mijn verjaardag maken 🙂
Groetjes mies
Mies
augustus 9, 2017
Ik heb hem uiteindelijk in een 20 cm gemaakt met wat kleine aanpassingen en hij was Heerlijk!! Bedankt voor het top recept!! Groetjes mies.