Miljonairskoeken

  , ,

maart 6, 2016

Miljonairskoeken... die zijn niet gewoon lekker... die zijn SUPERLEKKER!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins

Ingrediënten

Benodigdheden koek (25×25 cm)

175 g bloem

125 g roomboter

4 el bruine basterdsuiker

Benodigdheden bovenlaag

55 g roomboter

4 el bruine basterdsuiker

400 g gecondenseerde melk

150 g chocolade

Aanwijzingen

Bereiding koek (25x25cm)

1Vet de bakvorm in.

2Doe boter, bloem en suiker in een beslag kom en mix het met de deeghaak of kneed het met de vingers. Het wordt een kruimelig beslag.

3Strooi het over de bodem van de bakvorm en druk het iets aan. Niet te stevig, dan krijg je een lekkere kruimelige koek en anders wordt de koek wat harder en compacter.

4Bak de koek 20 minuten op 180ºC en laat het afkoelen.

5Maak de karamel voor de bovenlaag terwijl de koek afkoelt.

Bereiding bovenlaag

1Doe alles behalve de chocolade in een pannetje en zet hem op een middelhoog vuur.

2Breng het al roerend aan de kook en laat het een paar minuten, nog steeds al roerend, op laag vuur koken tot het is ingedikt.

3Schenk de karamel op de koek terwijl hij warm is en laat dan helemaal afkoelen.

4Smelt 125 g chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Doe het laatste beetje chocolade er bij en roer door tot het helemaal is gesmolten.

5Schep dan de chocolade op de karamel en zet de koek in de koelkast.

6Snijd de koek in blokken met een warm mes.

00:00

2 Reviews

Nadine

januari 21, 2020

Top recept, gebruik hem denk ik elke maand wel een keer!

Rebecca

maart 6, 2017

Wat een heerlijk recept!

All fields are required to submit a review.