test

Mermaid Taart

  

juni 9, 2022

Deze vrolijke mermaidtaart past helemaal bij het seizoen! Combineer hem met de cakesicles, cupcakes en petit fours tot een complete sweet table.

Recept van Bronwyn van Zundert- Willemse, cake-o-topia.nl

In MjamTaart- Zoet Magazine 73 gaan we aan de slag met het thema 'Diep in de zee'. Maak cakesicles, cupcakes en petit fours in dit zomerse thema. Lees het hele artikel online (gratis voor abonnees)

Ingrediënten

265 g biscuitmix

4 eieren

25 ml Water

250 g roomboter

250 g poedersuiker (of suikerbakkerspoeder)

snuf zout

2 el vanille extract

15 ml vloeibare slagroom

Pot Frambozenjam, extra fruit

250 g fondant, lichtblauw

50 g fondant, wit

50 g fondant, turquoise

50 g fondant, roze

Parels, wit, turquoise en blauw

4 golden oreo’s

bakvorm ø 15 cm

bakpapier

bakspray

(staande) mixer met kom

roller en mat

spatel

lepel

drum 20 cm

lint, wit

mal Zeemeerminstaart, groot

mal schelpen, First Impressions

kleine kom

cocktailprikkers

Aanwijzingen

1Doe het water, de biscuitmix en de eieren in de kom van de mixer. Mix 7 minuten op de 1 na hoogste stand. Mix daarna nog 2 minuten op de laagste stand. Vet de bakvorm in en leg op de bodem een passende cirkel bakpapier. Bak in een voorverwarmde oven tot 160 °C. Bak 30 minuten. Controleer met een satéstokje of de cake gaar is. Keer de bakvorm om en laat de taart afkoelen op een rooster. Snijd de afgekoelde biscuits in 3 plakken.

2Klop de roomboter op de hoogste stand voor 7 minuten. Haal tussendoor een keer met een spatel alle boter van de bovenrand en schep ook onderin door. De boter is na 7 minuten kloppen wit en luchtig. Voeg de vanille, zout en slagroom toe. Voeg in kleine delen de poedersuiker toe. Meng goed door. Meng nog 4 minuten op middelhoge stand.

3Smeer een beetje crème op de drum en leg een plak biscuit erop. Besmeer de plak met crème en doe er dan een paar lepels jam op. Herhaal dit tot je 1 plak over hebt. De laatste plak besmeer je met crème. Besmeer ook de zijkanten van de taart met de crème. Laat de taart een 30 minuten opstijven in de koelkast. Rol de blauwe fondant uit tot een dunne lap en bekleed de taart. Snijd de randen netjes bij.

4Verkruimel de Oreo koekjes in een kom tot heel fijne kruimels. Besmeer de drum rondom de taart met botercrème. Strooi de kruimels in de crème en druk aan. Verwarm de paarse Easy Drip volgens gebruiksaanwijzing en drip langs de rand van de taart.

5Vul de zeemeerminmal met 2 kleuren fondant en maak zo twee staarten. Steek in 1 staart 2 cocktailprikkers. Maak met de schelpenmal verschillende kleuren schelpen en een zeepaard. Versier de taart en drum. Zet 1 staart rechtop bovenop de taart en plak er 1 tegen de zijkant. Voeg daarna de parels toe, op en naast de taart.

00:00