Hazelnoottaart met espresso-nutella-frosting
Hazelnoottaart met espresso-nutella-frosting

Hazelnoottaart met espresso-nutella-frosting

  , ,

april 1, 2016

Hazelnoottaart met espresso-nutella-frosting. Recept uit: ‘Zoet & Shoot’, Linda Lomelino

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 40 mins

Ingrediënten

200 g hazelnootmeel (geroosterde gemalen hazelnoten)

150 g patentbloem

1,5 bakpoeder

snufje zout

325 g boter, op kamertemperatuur

180 g kristalsuiker

3 eieren

125 ml espresso of sterke koffie

125 ml melk

2 el Frangelico (hazelnootlikeur)

125 g nutella

60 g poedersuiker

50 g geroosterde hazelnoten

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 175 °C. Beboter de 2 bakvormen en bestuif ze met bloem.

2Meng het hazelnootmeel, de patentbloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Klop de boter en suiker in een andere kom luchtig en romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed na elke toevoeging.

3Meng de espresso, melk en Frangelico in een kom met schenktuit of een kan. Klop het bloem- en espressomengsel in gedeelten door het eimengsel. Klop alles tot een glad beslag.

4Verdeel het beslag over de vormen en bak de cakes voor 35-40 minuten onder in de oven. Laat de cakes enigszins afkoelen in de vorm, keer ze om op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.

5Roer de boter, Nutella, poedersuiker en espresso door elkaar en klop alles tot een glanzende en romige frosting. Leg de eerste cake op een schaal. Verdeel een derde van de crème erover, leg de tweede cake erop en spuit het resterende glazuur erover (of strijk een dunne laag over de hele taart). Hak de hazelnoten fijn en strooi ze over de taart.

Je hebt 2 bakvormen (Ø 15 cm) nodig.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.