Chocolademousse met kersen
Chocolademousse met kersen

Chocolademousse met kersen

  , ,

december 11, 2017

Zelfgemaakte chocolademousse met kersen

Recept uit: Jamie Oliver 5 ingrediënten, Jamie Oliver, ISBN 9789021566665, €29,99, Kosmos Uitgevers

Ingrediënten

200 g pure chocola (70%)

1 blikje (400 g) pitloze kersen in siroop

200 ml slagroom

4 grote eieren

2 el witte basterdsuiker

Aanwijzingen

1Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan zachtjes pruttelend water en laat hem 10 minuten afkoelen. Giet de kersen intussen met siroop en al in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, laat de siroop een beetje inkoken en neem de pan van het vuur.

2Klop de room tot zachte pieken. Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker bij de room en klop ze door elkaar. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop ze met een schone garde superstijf.

3Spatel de afgekoelde chocolade door de room en spatel het mengsel vervolgens door het geklopte eiwit. Verdeel de mousse in laagjes over zes glazen of kommetjes, met de kersen en siroop er een beetje willekeurig tussen. Garneer de porties met een paar mooie kersen.

Chocolademousse met kersen

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte6 porties

0 Reviews

All fields are required to submit a review.