Krokante speculaasmuffins

  ,

november 21, 2018

De schuddebuikjes (mini speculaasbolletjes uit een pak) geven deze muffins een lekkere, krokante bite. Je kunt ze ook vervangen door stukjes gebroken speculaas of grof gehakte kruidnoten.

(Recept uit: ‘Het Grote Sinterklaas Kookboek’, Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt)

Ingrediënten

225 g zelfrijzend bakmeel

1 tl baksoda

75 g donkere basterdsuiker

175 g schuddebuikjes of stukjes speculaas

1 groot ei

200 ml melk (op kamertemperatuur)

75 g gesmolten boter

poedersuiker

snufje zout

ingevette muffinplaat (12 stuks) of muffinvormpjes (12 stuks)

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 200 °C.

2Zeef het bakmeel met de baksoda, de suiker en wat zout boven een kom. Schep 150 g van de schuddebuikjes erdoor en maak in het midden een kuiltje.

3Doe het ei, de melk en de gesmolten boter in een maatbeker. Roer met een vork los en schenk in het kuiltje van het meelmengsel.

4 Roer alles met de vork tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra al het meel is opgenomen.

5Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm of de siliconen muffinvormpjes en strooi de rest van de schuddebuikjes erover.

6Zet de muffinplaat op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in circa 20 minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als een in het midden gestoken satéstokje er droog uit komt. Laat de muffins op een rooster afkoelen.

7Zet de muffinplaat op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in circa 20 minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als een in het midden gestoken satéstokje er droog uit komt. Laat de muffins op een rooster afkoelen.

Het recept is voor 12 muffins

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.