Koffiefrappé
Koffiefrappé

Koffiefrappé

  

juni 1, 2018

Yvon Jaspers: “Mijn kinderen vinden dat ze elke warme zomerdag recht hebben op een ijsje. Ik vind van niet, maar ik moet toegeven dat ik zelf zo van lekker ijs houd dat ik moeilijk ‘nee’ kan zeggen. Maar ik kan toch niet elke zomerdag een ijsje op mijn billen plakken? Daarom hier een overheerlijk ijskoud drankje waar je intens van kunt genieten zonder angst voor kwabjes en ander ongewenst geblubber.”

Recept uit: ‘Zomers koken met Yvon’, Yvon Jaspers, fotografie: Mitchell van Voorbergen, Carrera Culinair, ISBN 9789048841585, € 24,99

Ingrediënten

1 el oploskoffie

kristalsuiker (naar smaak)

1 tl water

ijsklontjes

Aanwijzingen

1Doe de oploskoffie met een schepje suiker en het water in een beker en roer stevig tot de vloeistof crèmig en schuimig wordt. Doe in een hoog glas en vul aan met ijsklontjes en als laatste nog wat ijskoud water. Serveer met een rietje.

koffiefrappé

Tijdens zon- en feestdagen kun je er een scheutje slagroom in doen in plaats van water of een bolletje roomijs toevoegen.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.