Het is al weer even geleden, de MjamTaart Cake & Bake Experience in Rijswijk. Ik geloof dat het een jaar geleden was dat ik de uitnodiging ontving om deel te nemen aan de Sweet Candy Collaboration die op de beurs gepresenteerd zou worden. Ik aarzelde geen moment, want wat een gezellig thema is dat. Je kunt zoveel leuks bedenken. En als je de werkstukken bekijkt van de deelnemers, dan moet je beamen dat ik daarin gelijk heb. Zoveel mensen, zoveel ideeën, geweldig!

Snoepjes en lekkers

Lekker veel snoepjes

Maar dat er zoveel leuks te bedenken was, was tegelijkertijd ook in het begin een moeilijkheidsfactor. Want welk idee kies je nu eindelijk uit de stuk voor stuk leuke gedachtenkronkels? Serieus, dát heeft bij mij het langste geduurd: ik kon niet kiezen. Uiteindelijk heb ik een tekening gemaakt en met mezelf afgesproken dat ik niet meer ging wijzigen. Punt! Ik maakte een taart vol met snoepjes en lekkers, en al dat snoep is ook zelf geboetseerd van fondant. Ik vond het voor mezelf niet eerlijk als ik echt snoep er op zou leggen. Als of je foetelt (vals speelt). Onzin natuurlijk, want zoet is zoet, of je het nu boetseert of uit een zakje haalt. Maar ik ben best streng voor mezelf, leg ongeschreven regels voor mezelf op. Het betekende wel dat ik helemaal op ging in dit zoete onderwerp. Lolly’s, Engelse drop, dropveters, snoepkettingen, zure matjes, cupcakejes… alles kwam voorbij. Mijn kinderen smulden ervan, met hun ogen, want ervan snoepen mocht natuurlijk niet.

Veel plezier gehad

Profielfoto tijdens de release

Ik heb erg veel plezier gehad in het maken van mijn werkstuk. En genoten van de geweldige inzendingen van de overige deelnemers. Zelfs de profielfoto die we allemaal kregen om ten tijde van de releasedatum te posten, was zo leuk! Bekijk ook eens de aftermovie van de Cake & bake Experience 2019 in Rijswijk.

Sinds deze zoete collaboratie heb ik niet stil gezeten, je leest het binnenkort in mijn volgende blog, dus tot snel weer!

Bianca

Bianca’s Bakery