Zoals het oventje thuis bakt…

Het werk van mijn vriend brengt ons op verschillende plekken in Europa. Van onze geboortestad Amersfoort naar de Achterhoek, van Londen naar Groningen en nu van Spanje naar... Spanje. Van Tarragona naar Elche om precies te zijn.

1257

Een kleine 500 kilometer zuidelijker en een flink aantal graden warmer. Mijn dochter van vijf woont met deze hitte in het zwembad en ik loop rond met een chronische zweetsnor. Alleen mijn mannetje van 4 maanden is niet anders gewend en doet het prima in deze hitte.

Op dit moment is ons thuis in Elche. Mooier dan de Ikea reclame kan ik het niet verwoorden….’Home is wherever I’m with you’ en dit klopt, thuis is daar waar we samen zijn. Na zoveel verhuizingen leer je wat belangrijk is om je ergens vertrouwd te voelen en probeer je dit vervolgens mee te geven aan je kinderen. Dit gaat uiteraard niet van de ene op de andere dag en vereist ook enige inspanning. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. Voor mijn dochter zijn bijvoorbeeld leuke klasgenootjes en buurtkinderen om mee te spelen erg belangrijk. Gelukkig hebben we bij het appartementencomplex een gezamenlijk zwembad en wonen er veel kindjes, dus zij voelt zich letterlijk als een vis in het water. Als ik haar ophaal van school blijf ik me er keer op keer over verbazen hoe snel kinderen vriendjes maken en een taal leren. En eerlijk is eerlijk, mijn verbazing maakt ook wel eens plaats voor lichte jaloezie als ik me met moeite door een Spaans kletspraatje met een moeder worstel. In de auto vraagt mijn meisje vol belangstelling ‘Mama heb jij net als ik vandaag nieuwe vriendinnetjes gemaakt?’. Hoe lief…..

De blije gezichten van mijn kids dragen er grotendeels aan bij dat ik me op mijn plek voel. Maarrrrrr….niet heel onbelangrijk… het huis is geen thuis zolang de oven niet is ingewijd. Met deze warmte geen taart bekleed met fondant, maar 1 van mijn favorieten na de Hollandse appeltaart…..worteltjestaart!!!!

Bijzonder hoeveel mensen nog steeds een vies gezicht trekken bij het horen van het woord worteltjestaart. Ja, er gaan worteltjes in en ja, het is heerlijk!!!! Ik raad iedereen aan om het recept een keer te proberen. Ok, het is dan heel even extra zweten bij het openen van de oven, maar wat ruikt het daarna heerlijk in huis. Worteltjestaart spray op de markt brengen om je huis te verkopen???? Ik stem VOOR!

Kijk snel bij de recepten van de worteltjestaart en de creamcheese frosting. Veel bakplezier!

Dit artikel is geschreven door Kirsten van Bekkum.