Lieve lezers van MjamTaart,

In deze blog ga je een simpel recept terug vinden om zelf granola te maken en lees je hoe je een overheerlijke aardbeiensoep kan maken.

Granola is lekker, gezond en veelzijdig om te gebruiken: je kunt het mengen met je fruit, of door je yoghurt, eten met je ontbijt in een kommetje melk, of gewoon lekker zo eten. En het is zo simpel om te maken! Dit is het recept wat ik gebruik:

Neem 100 gram gemengde ongezouten noten, 25 gram pompoenpitten, 25 gram zonnebloempitten en 150 gram havervlokken. Voeg een snufje kaneel toe, 3 eetlepels zonnebloemolie en 5 eetlepels honing. Roer alles goed door elkaar en verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Plaats 15 minuten in de oven op 180 °C en schep halverwege even om. Zo lekker!

 

Ook wil ik nog een geweldig recept delen van aardbeiensoep met muntolie. Dit moet je echt geproefd hebben! Deze koude soep is heerlijk fris en door de toegevoegde muntolie beleef je echt een ware smaaksensatie!

 

Dit heb je nodig:

400 gram aardbeien, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels frambozen of appelazijn en 100 ml sinaasappelsap. Voor de muntolie: 4 eetlepels olijfolie en een half bosje munt.

Blend 300 gram aardbeien, suiker, azijn en sinaasappel met elkaar in de blender. Schenk uit in een mooie soep kom of op een diep bord. Pluk de muntblaadjes van de takken en blancheer 1 minuut in kokend water. Koel af in koud water, en knijp daarna het vocht er goed uit. Neem een vijzel en doe de muntblaadjes erin, samen met de 4 eetlepels olijfolie. Maal met de stamper fijn tot muntolie. Plaats in het midden van de soep een dot stevige mascarpone, en druppel dan de muntolie erover en eromheen. Plaats als laatste de 100 gram overgebleven aardbeien, gesneden in stukken in het midden op de mascarpone. Smullen!

Ook voor de volgende blog staan er weer leuke en uitdagende recepten op de agenda.

Liefs, Romilda