Wrapped cake

1179

In MjamTaart 58 laat Daphne van bakeryfromthecorner.nl zien hoe je een wave ruffle cake maakt met de Kenwood XL roller. Lees het artikel hier.

Hieronder geven we de beschrijving voor een prachtige wrapped cake. Veel bakplezier!

Wrapped cake

Wat heb je nodig?
taart (dit voorbeeld is 12,5cm en 15 cm hoog), gevuld, afgesmeerd en voorzien van witte fondant
eetbare lijm
kwastje
rolfondant wit en grijs
maizena
rainbow Dust Metallic Food Paint – Dark Silver
witte roos van modelling past (of andere bloem naar keuze)
rolstok
pizzasnijder of scherp mes
flower foam pad
ball tool

Aan de slag
Volg de instructies in de gebruikershandleiding. Draai de XL roller op de mixer en zet de dikte van de roller op stand 0. Kneed het witte fondant soepel, verdeel kleine bolletjes grijs erdoor en kneed kort door zodat het fondant gemêleerd wordt. Rol uit tot een brede plak zodat het minder dik is en in de XL roller past. Doe een beetje maïzena op het fondant. Voor deze taart heb je een brede lap nodig die helemaal om de taart past. Zet de mixer aan op stand 1 en rol het fondant erdoor. Zet de dikte van de roller op stand 1 en rol het fondant er weer door. Herhaal deze stappen tot je bij stand 4 bent. 

Nu heb je een brede lap die je om de taart kunt vouwen. Pas de lengte aan zodat hij precies één keer rond de taart past. Zo krijg je twee stukken. Het lange stuk dat om de taart past en nog een los stuk. Snij de twee plakken in vorm door de bovenkant wat te laten glooien en in de breedte wat rond te snijden aan één kant. Leg een flower foam pad onder een deel van de fondant aan de rand en dun met een ball tool de randen uit. Dun zo alle randen uit behalve de onderkant. 

Smeer de lap in met een dun laagje eetbare lijm en vouw de lap fondant rond de taart. Laat de randjes los hangen en vorm deze tot het gewenste resultaat. Leg het tweede stuk fondant op de flower foam pad en dun met een ball tool de randen wat uit en vouw ook deze rond de taart. Doe eetbare verf op een bord en verf met een kwastje de loshangende randen van fondant. Versier de taart met de bloem.