Workshop bij Fun With Cakes

0
514

Op 21 juni hebben een aantal redacteuren van MjamTaart bij Fun With Cakes in Ravels een presentatie gehad van proefbakker Lieven Boerjan. Sharon had haar mooie workshopruimte weer beschikbaar gesteld en we hebben weer heel veel geleerd. Er zijn maar liefst 4 verschillende taarten gemaakt: een Le Misérable met in de oven geroosterd amandelmeel, een Javanais met een heerlijk mokka boterroom, een Pinquineiland met Croutedeeg, gele room en meringue en tot slot een heerlijk cintroentaartje met een verrukkelijke Cintroen ganache. Tussendoor had Lieven Boerjan ook een heleboel tips die we zeker met jullie zullen delen. Tot slot werd van alle taarten ook een mooi opgemaakt toetje gepresenteerd. Kortom het was een lust voor het oog en voor de maag. Onze fotograaf heeft alles vastgelegd en de recepten en tips zullen we de komende maanden in MjamTaart publiceren. Wil je het niet missen? Word abonnee!

Marlies van Partycupcakes was erbij en schreef alvast een kort verslagje:

“Vrijdag werden we weer hartelijk ontvangen door Sharon van Fun with Cakes en Lieven. Lieven ging weer aan de slag voor ons en toverde al snel wat heerlijk gebak en taart tevoorschijn. Hoe je een Miserable op de originele manier maakt, maak ook kan presenteren als ‘over de top’ dessert. Plakjes aardbei die je zelf al snel plat zou neerleggen werden in puntjes gesneden en rechtop gezet, geeft net weer een ander effect. Een wow effect. De javanais was ook fantastisch, heerlijke koffiesmaak in het gebak en ik ben eigenlijk geen koffiedrinker, maar dit, hmm heerlijk. Vervolgens een ongebakken koek taartbodem vullen met een cakebeslag en dan in zijn totaliteit de oven in, hoe kom je erop? En dan ook nog in een andere kleur wat een totale verrassing is bij het aansnijden, dit ga ik zeker een keer gebruiken bij een van mijn eigen baksels. Een lemon meringue taartje die overigens echt té lekker was en ook daar werd een super chique restaurant waardig dessert van gemaakt. Het zijn de kleine accentjes die zo’n dessert maken. Van de meringue staafjes tot het eetbare blad goud en van de bloeiende basilicum kruiden tot de citroen krullen met de zesteur. Ik heb weer genoten en ga zeker met een aantal dingen snel aan de slag.”

Kortom het was een lust voor het oog en voor de maag! Binnenkort lees je meer!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here