Zo vlak voor de Kerst, vol van alle voorbereidingen die daarbij horen, maakte ik een paar over-the-top cupcakes die doen denken aan een beker warme chocomelk. Ik noem ze dan ook Winters Genot. Het was eigenlijk bedoeld voor de kerstviering op school, maar door omstandigheden ging dat niet door. Ik zal jullie de details besparen, maar het had alles te maken met een onjuiste kerstgedachte van sommige leerlingen. Het raakte mij diep en worstelend met het gebeuren, besloot ik toch (weliswaar veel minder) cupcakes te bakken. Gewoon voor onszelf en omdat deze cupcakes m.i. goed passen bij een juiste kerstsfeer.

Het zijn chocoladecupcakes volgens het recept van Rudolph van Veen in zijn boek ‘Rudolph’s cupcakes’. Het boek heb ik al lang in mijn bezit en heeft inmiddels ook flink wat gebruikssporen. Op de kaft staat “Bake & Relax”, en dat kan helemaal met dit over-the-top Winters Genot. Ik heb gekozen voor een enchanted cream topping, omdat deze zo mooi wit en fluffy is dat het precies lijkt op een dot slagroom op een beker warme chocomelk. Om de cupcakes over-the-top te maken heb ik de toef afgewerkt met minimarshmallows en een stroopwafel-ster. Van fondant maakte ik het “oortje” (van de beker), een sterretje (goud) en een sneeuwvlokje (parelmoer). Wat streepjes gesmolten chocolade kriskras erover heen sprenkelen en klaar is het Winters Genot.

Vrolijk kerstfeest

Kerst is liefdevol samenzijn met familie, een warm hart toedragen aan vrienden en bekenden. Het betekent voor mij ruimdenkend en vergevingsgezind zijn naar hen die het een ander niet zo gunnen. Kerst is ook missen van hen die niet meer bij ons kunnen zijn, zoals in die reclame waar een dochter uit haar moeders receptenschriftje een mooi kerstgerecht bereidt met het schort van haar moeder om. Het voelen van de aanwezigheid van die persoon, in je hart. Kerst is elkaar omarmen en laten merken dat je elkaar begrijpt en er voor elkaar bent.

Kerst is veel tijd steken aan het bedenken en samenstellen van het kerstdiner. Kerst is natuurlijk ook een mooie taart maken. Samen genieten van al het lekkers en van het samenzijn. Samen genieten van een beker warme chocomelk met slagroom of van een Winters Genot cupcakeje. Ik dank de lezers van mijn blogs en wens iedereen een mooi kerstfeest, in de beleving van hoe Kerst hoort te zijn… liefdevol en warm.

Vrolijk kerstfeest!

Bianca

Bianca’s Bakery